Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2023

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Fra toppen

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Duellen

Månedens intervju

Månedens Gullfisk

Tar ordet
Wenche Uksnøy

Når dråpen i havet faktisk utgjør en forskjell

Over hundre tusen mennesker jobber i sjømatnæringen i Norge. Hver enkelt av disse kan kanskje føle seg som en dråpe i havet inni­mellom.

Gjengen fra «Fra fartøy til marked», som i april tok turen til Barcelona Seafood Expo Global. Det ble et meget lærerikt besøk. (Foto: Blue Legasea)

Skrevet av:

Wenche Uksnøy

Utgave nr. 4
Wenche Uksnøy (55) er klyngeleder for NCE Blue Legasea/ÅKP i Åle­sund. Hun har studert fransk ved Universitetet i Bergen og inter­nasjonal markedsføring ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Hun har en lang yrkeskarriere bak seg, blant annet som markedssjef i Mittet AS i Ålesund, salgssjef i Napro Pharma AS i Brattvåg og salgs- og markedssjef i Pharma Marine AS i Søvik. Siden mai 2016 har hun vært prosjektleder og senere klyngeleder i NCE Blue Legasea. Hun er gift og har to døtre.

Over hundre tusen mennesker jobber i sjømatnæringen i Norge. Hver enkelt av disse kan kanskje føle seg som en dråpe i havet innimellom. Men det er som kjent dråpene som til slutt utgjør helheten.

— Jobben dere gjør er helt avgjørende. Om dere ikke gjør en ordentlig jobb, har vi ingenting, sa leder for produktutvikling og kokk i Lerøy Seafood Group, Fredrik Hald. Selskapet stilte med en enorm og flott stand med egen restaurant under verdens største sjømatmesse — Barcelona Seafood Expo 2023. Her var alt som kunne krype og gå innen sjømatnæringen i verden representert, eller kanskje vi heller skal si svømme og flyte. Ingen besøkende på messa kunne unngå å registrere at Norge er en stor sjømatnasjon.  

Vi i NCE Blue Legasea tok turen til Barcelona sammen med deltakere i prosjektet «Fra fartøy til marked». I alt talte delegasjonen 17 personer med ulik bakgrunn innen sjømatnæringen. Gruppen hadde både fiskerilærling, fiskere, fabrikksjefer, mannskapssjef og forskere representert. I spissen sto prosjektlederne Janita Arhaug i Blue Legasea og Kari Fjørtoft i Møreforsking. Uansett bakgrunn var det ingen av oss som ikke lot seg imponere over profesjonaliteten og kvaliteten representert av de norske bedriftene under Barcelona-messa.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Sjømatbedriftene

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk
NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå