Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2023

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Fra toppen

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Duellen

Månedens intervju

Månedens Gullfisk

Tar ordet
Wenche Uksnøy

Når dråpen i havet faktisk utgjør en forskjell

Over hundre tusen mennesker jobber i sjømatnæringen i Norge. Hver enkelt av disse kan kanskje føle seg som en dråpe i havet inni­mellom.

Gjengen fra «Fra fartøy til marked», som i april tok turen til Barcelona Seafood Expo Global. Det ble et meget lærerikt besøk. (Foto: Blue Legasea)

Skrevet av:

Wenche Uksnøy

Utgave nr. 4
Wenche Uksnøy (55) er klyngeleder for NCE Blue Legasea/ÅKP i Åle­sund. Hun har studert fransk ved Universitetet i Bergen og inter­nasjonal markedsføring ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Hun har en lang yrkeskarriere bak seg, blant annet som markedssjef i Mittet AS i Ålesund, salgssjef i Napro Pharma AS i Brattvåg og salgs- og markedssjef i Pharma Marine AS i Søvik. Siden mai 2016 har hun vært prosjektleder og senere klyngeleder i NCE Blue Legasea. Hun er gift og har to døtre.

Over hundre tusen mennesker jobber i sjømatnæringen i Norge. Hver enkelt av disse kan kanskje føle seg som en dråpe i havet innimellom. Men det er som kjent dråpene som til slutt utgjør helheten.

— Jobben dere gjør er helt avgjørende. Om dere ikke gjør en ordentlig jobb, har vi ingenting, sa leder for produktutvikling og kokk i Lerøy Seafood Group, Fredrik Hald. Selskapet stilte med en enorm og flott stand med egen restaurant under verdens største sjømatmesse — Barcelona Seafood Expo 2023. Her var alt som kunne krype og gå innen sjømatnæringen i verden representert, eller kanskje vi heller skal si svømme og flyte. Ingen besøkende på messa kunne unngå å registrere at Norge er en stor sjømatnasjon.  

Vi i NCE Blue Legasea tok turen til Barcelona sammen med deltakere i prosjektet «Fra fartøy til marked». I alt talte delegasjonen 17 personer med ulik bakgrunn innen sjømatnæringen. Gruppen hadde både fiskerilærling, fiskere, fabrikksjefer, mannskapssjef og forskere representert. I spissen sto prosjektlederne Janita Arhaug i Blue Legasea og Kari Fjørtoft i Møreforsking. Uansett bakgrunn var det ingen av oss som ikke lot seg imponere over profesjonaliteten og kvaliteten representert av de norske bedriftene under Barcelona-messa.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Sjømatbedriftene

Relaterte saker

Fisk og Forskning

Kolmule på spreng

Slutt på sprengt kolmuletrål?
Guldens Lupe

Blåskjell — Mytilus edulis

Sørger for renere vann for alle som er avhengig av sjøen.
Fisk og Forskning

Ser verdien av pukkellaks

Høsting er noe ganske annet enn utryddelse.
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå