Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

6/7 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 6/7 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Faste skribenter

Brev fra leserne

Fra toppen

Månedens intervju

Årlige oversikter

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Årlige oversikter

Bok på kroken

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Norsk lakseoppdrett:
En statusrapport

Av: Redaktør Thorvald Tande

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør
Utgave nr. 6/7

Denne artikkelen er basert på et foredrag vår redaktør Thorvald Tande holdt på et frokostseminar til INAQ AS under Aqua Nor 2023. 

Det går så det griner i norsk sjømatnæring. Vi skal ikke være skråsikre, men vi vet ikke om noen periode i sjømatnæringens moderne historie hvor kurvene har pekt så mye oppover som de siste 8-10 årene.

For all del; uansett hvor godt det går i en næring vil det alltid være noen som sliter. Ikke minst i en så geografisk og strukturell variert bransje som sjømat. Det er små og store aktører, de er i nord og sør, på sjø og land, innen tradisjonell villfisk og oppdrett og de har ulike produkter og markeder.  Mange av dem har også betydelige aktiviteter og ansatte i utlandet. Men i det store bildet ser det ut som i figur 1 :

Figuren forteller hele historien. Eksportverdien av sjømat har gått rett til himmels, også om vi justerer for inflasjonen. Og oppdrettslaksen står for det meste av moroa. Av de rundt 80 milliarder 2023-kroner sjømateksporten har økt per år siden 2015, står laksen alene for 65, dvs. over 80 prosent.
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Har man endelig landet en god og tilfredsstillende organisering av forvaltningen som alle er fornøyde med?

Leder
Sideblikk

Fiske og oppdrett vil sannsynligvis bety stadig mer for å finansiere og opprettholde den norske velferdsstaten.

Leder
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå