Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

6/7 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 6/7 – 2023

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Faste skribenter

Brev fra leserne

Fra toppen

Månedens intervju

Årlige oversikter

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Bjarnasons kommentar

Årlige oversikter

Bok på kroken

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Hempels kommentar

Økende interesse for oppdrett

Fangsten har stagnert – oppdrettsproduksjonen viser fortsatt vekst. Ekspertene mener at veksten vil fortsette.

Verdens oppdrettsproduksjon øker, men ikke på langt nær like mye som før. Gapet mellom tilbud og etterspørsel av marine proteiner vokser. Her fra et oppdrettsanlegg for reker i Thailand. Det er store dimensjoner.

Skrevet av:

Erik HEMPEL

Utgave nr. 6/7

Kommentar av: Erik Hempel

I skrivende stund står Aqua Nor for døren. I og med at vi har kommet over Covid-19 pandemien stort sett i hele verden, er det en sterkt økende interesse for denne messen — og for norsk oppdrettsteknologi.

I 2022 var den globale oppdrettsproduksjonen større enn produksjonen fra villfangst. Det fremgår av tabell 1. Mens fangsten har stagnert, viser oppdrettsproduksjonen fortsatt vekst. Ekspertene mener at veksten vil fortsette. Men den er betydelig lavere enn i tidligere år. Fra 2022 til 2023 forventes den globale oppdrettsproduksjonen å øke med bare 2,8 prosent til 96 millioner tonn. Her er akvatiske planter og pattedyr ikke medregnet.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

– Det er en ære

Olav Holst-Dyrnes ny styreleder i Sjømatrådet
Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå