Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2023

Lukk

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Frode Blakstad

INGES hjørne

Sandøys kommentar

Robert Eriksson, Sjømatbedriftene

Månedens intervju

Williams kommentar

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Bok på kroken

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Fisk og Forskning

Duellen

Månedens Gullfisk

Hempels kommentar

Australia satser på oppdrett

Det drives oppdrett av atlanterhavslaks i Australia. Men hvor stor er produksjonen, og hva annet driver australierne med? Og ikke minst; hvilke planer har de?

Oppdrettsproduksjonen av atlanterhavslaks i Australia er i ferd med å passere 100.000 tonn på årsbasis. Alt foregår i Tasmania, en øy og delstat 240 kilometer sør for den østre delen av Australia. En av de største aktørene er Huon Aquaculture Comp. med hovedkontor i Dover nesten så langt sør på Tasmania som det er mulig å komme.
Utgave nr. 10

Skrevet av:

Erik HEMPEL

Kommentar av: Erik Hempel

Etter hvert synes det som om de mange påstandene om at fiskeoppdrett må økes kraftig i årene fremover for å møte verdens økende etterspørsel etter mat, har fått gjennomslag. Vi ser en stor interesse blant investorer for å gå inn i sektoren, og til tross for en rekke nedturer f.eks. innen landbasert marint oppdrett — med Atlantic Sapphire i Florida i spissen, er interessen stigende. Vi ser store selskaper, ikke bare innen fiskeri og havbruk, men også innen jordbruk, matvareproduksjon og distribusjon, gå inn i oppdrettsnæringen. I tillegg har vi sett en økning i antall konferanser og messer om akvakultur de siste årene. I Norge skal f.eks. en del organisasjoner i Stavangerregionen ta opp kampen mot Stiftelsen Nor-Fishing og Aqua Nor-messene ved å arrangere en oppdrettsmesse (AquaNext 2024) i Stavanger.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Klimakravene vil i økende grad styre hvilke aktører som får vokse – og hvordan. Her spiller leverandørbransjen en avgjørende rolle som strategiske partnere.

Sideblikk
På tampen fra Provence

Havrommet

Det verste av alt er at mange politikere tror at det alltid...
Månedens Gullfisk

Olav Holst-Dyrnes

Dersom det blir aktuelt å etablere en gullfiskvandre­pokal, har den nye styre­lede­ren i...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå