Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2023

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 10 – 2023

Leder
NF's blå
Guldens Lupe
Meningspanelet
Frode Blakstad
INGES hjørne
Sandøys kommentar
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene
Månedens intervju
Williams kommentar
Ferdigsnakka
Hempels kommentar
Bok på kroken
Sundnes kommentar
På tampen fra Provence
Fisk og Forskning
Duellen
Månedens Gullfisk

Kelpinor = tare i nord

Potensialet er nesten uten grenser og alt tyder på at volumet vil øke betraktelig i årene som kommer.

Det er flotte farger og vakker natur. Det er også muligheter for å skape store verdier basert på bærekraftig dyrking og produksjon av tang og tare. Om forholdene legges til rette og aktørene klarer å dra sammen, kan det bli et nytt norsk lakseeventyr — om ikke enda mer! (Foto: Kelpinor)
Utgave nr. 10

Dyrking av tare er i startfasen. I Nord-Norge er det i underkant av 30 aktive aktører og de produserer godt under 1000 tonn på årsbasis. Men potensialet er nesten uten grenser og alt tyder på at volumet vil øke betraktelig i årene som kommer. En av mange nykommere i denne bransjen er Kelpinor AS som holder til på Sandhornøya like sør for Bodø. Gründerne er knapt tørre bak ørene. Snittalderen på de fire som dro i gang selskapet i fjor høst er så vidt over 25 år. Men alle er velskodde akademikere og alle har store vyer. De kan bare oppnås om næringen står samlet. Hver for seg kommer ikke de norske taredyrkerne langt.

Hermann Peter Schips (25) er født og oppvokst i Volda. Faren er fra Tyskland og hvert år dro familien på sommerferie dit. Resten av sommeren var han gjerne på Fjørtofta, en av øyene utenfor Brattvåg i det som frem til 2020 var Haram kommune og i dag en del av Ålesund. Der hadde han noen grandonkler som hadde drevet taretråling fra tidlig på 1970-tallet og frem til årtusenskiftet. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Vår grønneste klynge girer opp

Klyngenettverket omfatter i dag 80 medlemmer.

Neste generasjons tarefangstfartøy

«Hypomar Ocean 1» er neste generasjons tarefangstfartøy, og vil sikre tilstrekkelig råvareforsyning...

Davids kamp mot Goliat:
Alginor ASA utfordrer DuPont!

Målsettingen er å øke høstevolumet til rundt 100.000 tonn på årsbasis i...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå