Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2024

Leder
Leder
NF's blå
Meningspanelet
Bent Dreyer
INGES hjørne
Sandøys kommentar
Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge
Ferdigsnakka
Hempels kommentar
Norske sjømatøyer
Lek med tall
Årlige oversikter
Williams kommentar
Sundnes kommentar
Nye investeringer
Nye investeringer
Nye investeringer
Nye investeringer
På tampen fra Provence
Duellen
Fisk og Forskning

Antibiotika?
Spis en oppdrettslaks!

Å målbinde en laksehater er minst like vanskelig som å få Donald Trump til å innrømme at han tapte presidentvalget i 2020. Fakta preller av.

Oppdrettslaks? Nei takk! Heldigvis er dette en holdning vi først og fremst finner i land som selv driver oppdrett av laks, f.eks. Norge. Ute i de viktigste laksemarkedene har det store flertallet av konsumententene ingen planer om å stoppe med å spise oppdret­tslaks. «Quit salmon» har få tilhengere.
Utgave nr. 1

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør

Det hagler med påstander og beskyldninger. Sosiale medier drukner i fordømmelse og kritikk av norsk oppdrettsnæring. Fantasien er uten grenser og formuleringsevnen til tider imponerende. Dette er folk med et veldig engasjement. De lar seg ikke vippe av pinnen. De «vet» at de har rett. Alle motargumenter og forskning som måtte vise noe annet, avfeies som propaganda og bestillingsverk. Lakseoppdrett er og blir noe svineri.

Å målbinde en laksehater er minst like vanskelig som å få Donald Trump til å innrømme at han tapte presidentvalget i 2020. Fakta preller av. Konspirasjonsteoriene florerer. Alt som ikke passer inn i det verdensbildet man selv har tegnet, blir ignorert. Gamle myter holdes i livet, og presenteres som dagens situasjon. En av de mest hardnakkede er påstanden om at oppdrettslaksen er full av antibiotika. Vi har stor sympati for næringens mange organisasjoner og talspersoner som skal forsøke å tilbakevise alt det spinnville oppgulpet som kommer fra folk som verken ønsker å vite eller vil forholde seg til fakta.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Klimakravene vil i økende grad styre hvilke aktører som får vokse – og hvordan. Her spiller leverandørbransjen en avgjørende rolle som strategiske partnere.

Sideblikk
Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren og test dine sjømatkunnskaper!
På tampen fra Provence

Havrommet

Det verste av alt er at mange politikere tror at det alltid...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå