Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

2 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 2 – 2024

Leder
Leder
NF's blå
Guldens Lupe
Meningspanelet
Tar ordet
INGES hjørne
Høyviks kommentar
Sverre Johansen, Norges Fiskarlag
Månedens intervju
Norges 35 største fiskebåtrederier
Ferdigsnakka
Hempels kommentar
Norske sjømatøyer
Williams kommentar
Bok på kroken
Smånytt fra sjømatnæringen
Nye investeringer
Fisk og Forskning
På tampen fra Provence
Duellen
Guldens Lupe
Månedens Gullfisk
Norges 35 største fiskebåtrederier

Krabber er milliardindustri

Historien om krabbefisket i Norge er både ung og gammel. Hva er status per 2024?

Av all sjømat er krabber i våre øyne noe av det beste man kan spise. For egen del foretrekker vi endog taskekrabber foran hummer. Ikke minst med tanke på prisen. I fjor ble det landet 15.600 tonn krabber i Norge til en verdi av nesten 1,4 milliarder kroner. Av dette sto taskekrabbene for 33 prosent av kvantumet, men bare 7 prosent av verdien. (Foto: Arkiv)
Utgave nr. 2

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør

Sammenlignet med torsk, sild og makrell som er de tre viktigste artene i norsk fiskerinæring og står for nesten 60 prosent av den totale førstehåndsverdien, er de tre viktigste krabbeartene — kongekrabbe, snøkrabbe og taskekrabbe, nesten som muspiss å regne. Men krabbefiskeriene i Norge er i god vekst, og absolutt ikke noe å kimse av. Særlig fisket etter snøkrabber har tatt seg kraftig opp. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva krabbene skaper av verdier og aktiviteter langs kysten.

Ingen vet eksakt hvor mye, men det antas at det blir fisket ca. 1,6 millioner tonn krabber på verdensbasis per år. Norge er en miniput i denne sammenhengen. De siste par-tre årene er det bare landet ca. 15.000 tonn krabber per år her hjemme, altså under én prosent av totalen.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Klimakravene vil i økende grad styre hvilke aktører som får vokse – og hvordan. Her spiller leverandørbransjen en avgjørende rolle som strategiske partnere.

Sideblikk
Nye investeringer

Hjemtur for «Herøyhav»

Reder og skipper Ronald Ervik ser frem til å prøve ut de...
Månedens intervju

BJØRG HELEN NØSTVOLD

Jeg har mistet håpet om at noen vil foreta de endringene som...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå