Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2024

Leder
Leder
NF's blå
Meningspanelet
Frode Blakstad
INGES hjørne
Høyviks kommentar
Robert Eriksson, Sjømatbedriftene
Månedens intervju
Ferdigsnakka
Hempels kommentar
Norske sjømatøyer
Williams kommentar
Sundnes kommentar
Smånytt fra sjømatnæringen
Fisk og Forskning
På tampen fra Provence
Duellen
Månedens intervju
Duellen

Fra fiskekaker til laksefronten

First Seafood i gang med filét på Godvik

CCO Roy Olsen i First Seafood samlet erfaring fra en hel verden av fisk før han var med på å bygge opp First Seafood AS. Her er vi kommet til Baaders automatiske beinnappemaskin. (Foto: HMS)
Utgave nr. 4-2024

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist

First blir fremst i løypa med verdens kanskje mest avanserte prosesslinje for laks når anlegget i Bergen er sluttført. Roy Olsen i First Seafood mener foredlingssatsingen og innovasjonene også gjør laksen grønnere. Da får man leve med at de bergenske fiskekakene måtte nordover i Insula-land.

To ting er verdt å merke seg i det en stor, fersk laks fra Bømlo-kanten nærmer seg prosesslinjen hos First Seafood i Bergen. Det første er den flunkende nye og hypermoderne prosesslinjen. Det andre beliggenheten i Leirvikflaten i Godvik. Vi er fremdeles vant med at laks i Norge håndteres i nærheten av sjø. Til tross for «vik» i bydelsnavnet skjønner vi ikke en gang retningen å gå eller kjøre for sjøkontakt. CCO Roy Olsen mener beliggenheten er topp.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Klimakravene vil i økende grad styre hvilke aktører som får vokse – og hvordan. Her spiller leverandørbransjen en avgjørende rolle som strategiske partnere.

Sideblikk
Månedens intervju

BJØRG HELEN NØSTVOLD

Jeg har mistet håpet om at noen vil foreta de endringene som...
Jonny Berfjord, Norges Sildesalgslag

De beste vi har!

Hva blir kvotene til neste år? Hva kan vi fiske innenfor bærekraftige...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå