Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2024

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Frode Blakstad

INGES hjørne

Høyviks kommentar

Robert Eriksson, Sjømatbedriftene

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Norske sjømatøyer

Williams kommentar

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Månedens intervju

Duellen

Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren og test dine sjømatkunnskaper!

Utgave nr. 4-2024

Han har herjet til nå. Men ingen trær vokser inn i himmelen. Heller ikke i Duellen. Før eller senere må også Olav Holst-Dyrnes i Kverva gi tapt. Denne gangen har vi hentet inn tidligere statssekretær og politisk rådgiver i Fiskeri- og havdepartementet, Veronica Isabel Pedersen, som utfordrer. Hun jobber i dag som seniorrådgiver i Kruse Larsen, og ble nylig leder for sjømatteamet til dette kommunikasjons- og rådgivningsselskapet. Veronica følger sjømatnæringen tett. 

Men fra start så det ikke akkurat slik ut. Holst-Dyrnes var nærmest på spørsmål 1 og fikk et halvt poeng. Da Veronica måtte melde pass også på spørsmål to så det riktig så mørkt ut. Deretter fulgte de to duellantene hverandre som skygger. Foran de to siste spørsmålene ledet følgelig Holst-Dyrnes med halvannet poeng, og det måtte nærmest et mirakel til for å redde den tidligere FrP-politikeren.

Men miraklenes tid er ikke over. Veronica var klart nærmest på det nest siste spørsmålet og fortjente det halve poenget. Dermed reddet hun til corner! Uavgjort betyr nytt møte i neste nummer. I Duellen er som kjent ingen like gode. En er best! Hvem det er får vi forhåpentligvis vite i messenummeret i midten av august. Vi anbefaler begge duellanter å følge nøye med på alt som skjer i sjømatnæringen i ukene som kommer.

Test dine kunnskaper:

Spørsmål 1:
I fjor var det registrert 4651 fiskebåter med en fangstverdi over 2.000 kroner i Norge. Hvor mange av dem fisket for over 10 millioner kroner?

Spørsmål 2:
Hva er jomfrusild?

Spørsmål 3:
Er det Aqua Nor eller Nor-Fishing i Trondheim i august i år?

Spørsmål 4:
Amerikanske High Line Food går inn som stor aksjonær  i et norsk oppdrettsfirma. Hva heter det?

Spørsmål 5:
Hvilken stilling har Børge Soleng?

Spørsmål 6:
Fiskerimyndighetene trekker tilbake alle fangsttillatelser i et norsk fiskeri. Hvilket?

Spørsmål 7:
I første kvartal 2023 døde ca. 16 millioner oppdrettslaks i sjøfasen. Hvor mange laks døde i første kvartal i år?

Spørsmål 8:
Aslak Berge har skrevet boken «Goldfinger». Hva handler den om?

Spørsmål 9:
I årets fem første måneder har vi eksportert sjømat til Israel for 841 millioner kroner. Hva var eksportverdien de første fem månedene i fjor? 

Spørsmål 10:
Hva heter sjømatrestauranten i The Salmon Eye som nettopp fikk sin første Michelin-stjerne?

Slik gikk det med Olav Holst-Dyrnes og Veronica Isabel Pedersen:

 Olav Holst-Dyrnes   Veronica Isabel Pedersen
1.Tipper 350 båter.1/2–0Aner ikke. 500 båter?
2.Det er matjessild. Gytemoden.1–0Må melde pass.
3.Nor-Fishing.1–1Nor-Fishing.
4.Andfjord Salmon AS.1–1Andfjord Salmon.
5.Toppsjef i Lerøy Norway Seafoods.1–1Sjef for Lerøy Norway Seafoods.
6.Det er snøkrabbefisket.1–1Snøkrabbefisket.
7.Noe mer. Sier ca. 17 millioner.1–1Nesten 18 millioner.
8.Historien til MOWI ASA.1–1Historien om MOWI.
9.Uff! Prøver meg med ca. 400 mill.0–1/2Ca. 750 millioner kroner.
10.The Eye.0–1Iris.
 Sum7 1/2–7 1/2 

Svar:   1. 406 båter.  2. En kjønnsmoden sild som ennå ikke har gytt. Matjes kommer av det nederlandske ordet maagd som betyr jomfru.  3. Nor-Fishing.  4. Andfjord Salmon AS.  5. Han er adm. direktør i Lerøy
Norway Seafoods AS.  6. Fisket etter snøkrabber.  7. 17,7 millioner, dvs. +11 prosent.  8. Historien til MOWI.  9. 713 millioner.  10. Iris.

Nevnt i artikkelen

Kjetil Peder SPERRE

Daglig leder i Sperrefish AS, og involvert i 2+ andre selskaper.

Olav HOLST-DYRNES

Relaterte saker

Silje Remøy
Tar ordet

Stortinget og Havbruksmeldingen:
Hva nå?

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Om Havbruksmeldingen blir godkjent av Stortinget blir verden svært lik det man i 2020 så for seg i scenariet «Statsmakt»

Leder
Sideblikk
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå