Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

10 – 2022

Innholdsfortegnelse Se alle utgaver

Innhold nr. 10 – 2022

Lukk

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Robert Eriksson

Sandøys kommentar

Månedens intervju

Bjarnasons kommentar

NCE Aquaculture

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Månedens Gullfisk

Månedens intervju

GEIR HUSE

Ingen vet mer om bestandssituasjonen i norske farvann. Geir Huse gir oss...
NF's blå

nf’s blå nr 10 – 2022

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider

Grunnrenteskatt på matfiskoppdrett av laks og ørret vil ikke legge kysten øde.

Leder
Månedens Gullfisk

Randi Bolstad

Månedens gullfisk går til en kvinne på vei til Lula da Silvas...

Salmon Evolution har slaktet første laksen:
Over all forventing!

Superprofitt i sjømatnæringen?
På sjø, ikke på land!

Tallenes tale er klar. Mens inntjeningen i fiskeoppdrett og fiskeriene ligger langt...
Robert Eriksson
Tar ordet

Matproduksjonens «stygge andunge»

Høstens store snakkis er utvilsomt grunnrenten.
INGES hjørne

Kolonien

Oslo har ikke bidratt med noe som helst til verdiskapningen i Norge....
Ferdigsnakka

Ragnar Nystøyl

I år feirer Kontali 35 år. Vi har snakket med analysesjefen, som...
Sundnes kommentar

Lakselobbyen rir igjen

Søker man opp ordet «lakselobbyen» i biblioteksarkivene, kommer det første treffet i...

Offentlig sektor eser ut

Den største trusselen mot det norske velferdssamfunnet er det stadig økende antallet...

For få måneder siden ble sjømatnæringen beskrevet og ansett som en gullkantet fremtid. Nå ligger den i «dødens dal». Kommer den seg helberget gjennom?

Leder
Sideblikk

Sjømatkompaniet vil produsere selv

Sjømatkompaniet AS har vokst fra null til over 400 millioner kroner i...
Bjarnasons kommentar

Fiskeoppdrett på Island

Taket for sjøbasert oppdrett i Island er snart nådd. Det har ført...
Hempels kommentar

Alternativ sjømat

Ingen grunn til å tro at disse alternative sjømatproduktene vil ta over...

Tiden renner ut for lakseslakteriene

Nye renseløsninger må være på plass innen 2023.

Næringen svarer:
Om strukturpolitikk og oppdrettsteknologi

Politikerne er skeptiske, og det er næringens organisasjoner også. Ingen vil pålegge...
Guldens Lupe

Labrus mixtus: Blåstål/rødnebb

Labrus mixtus spiser snegler, krepsdyr og muslinger.
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 10-2022

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned...
Sandøys kommentar

Tanker rundt det å miste noen på sjøen

NCE Aquaculture
Sjømatklynger

NCE Aquaculture:
Produksjonsnær prosjektklynge

I serien om sjømatklynger har vi kommet til NCE Aquaculture i Bodø...

To vinnere og to tapere

I dag er det en håndfull børsnoterte selskaper på Euronext i Oslo...
Hvordan ledes de store?
Serier

Cermaq Norway:
Av de mest desentraliserte?

Ledergruppen består av åtte personer. Noen i Oslo, noen i Nordland og...
På tampen fra Provence

Kvinnemangel

Organisasjonene i villfisknæringen må umiddelbart starte en prosess med å endre egne...
Fisk og Forskning

Landbaserte løsninger på Lerkendal

Smånytt fra sjømatnæringen
nr. 10 – 2022

Duellen

Test dine sjømatkunnskaper! 10 – 2022

Se hvem som stakk av med seieren denne gang og test dine...
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå