Skrevet av:
Wenche Uksnøy
Over hundre tusen mennesker jobber i sjømatnæringen i Norge. Hver enkelt av disse kan kanskje føle seg som en dråpe i havet innimellom. Men det er som kjent dråpene som til slutt utgjør helheten.
— Jobben dere gjør er helt avgjørende. Om dere ikke gjør en ordentlig jobb, har vi ingenting, sa leder for produktutvikling og kokk i Lerøy Seafood Group, Fredrik Hald. Selskapet stilte med en enorm og flott stand med egen restaurant under verdens største sjømatmesse — Barcelona Seafood Expo 2023. Her var alt som kunne krype og gå innen sjømatnæringen i verden representert, eller kanskje vi heller skal si svømme og flyte. Ingen besøkende på messa kunne unngå å registrere at Norge er en stor sjømatnasjon.
Vi i NCE Blue Legasea tok turen til Barcelona sammen med deltakere i prosjektet «Fra fartøy til marked». I alt talte delegasjonen 17 personer med ulik bakgrunn innen sjømatnæringen. Gruppen hadde både fiskerilærling, fiskere, fabrikksjefer, mannskapssjef og forskere representert. I spissen sto prosjektlederne Janita Arhaug i Blue Legasea og Kari Fjørtoft i Møreforsking. Uansett bakgrunn var det ingen av oss som ikke lot seg imponere over profesjonaliteten og kvaliteten representert av de norske bedriftene under Barcelona-messa.