Den pelagiske konsumindustrien i Norge består i dag av 19 anlegg spredt langs kysten fra Tromsø i nord til Egersund i sør. De fleste driver innfrysing av rund fisk og enkel filetering. Syv av anleggene er eid og drevet av Pelagia AS. Inntjeningen varierer, men de siste ti årene har bransjen tjent penger hvert år. Fra 2022, det beste året med en resultatgrad på 8,5 prosent, er imidlertid inntjeningen halvert. I fjor var resultatgraden 4,4 prosent.
Hvitfiskindustrien i nord sliter. Det samme kunne vi si om den pelagiske konsumindustrien i Norge både for 20 og 30 år siden. Det var for mange anlegg. De var jevnt over for små og de trengte sårt til modernisering. Og de tapte penger nesten alle sammen. Først kom Norway Pelagic AS i juli 2007, en sammenslåing av noen av de største aktørene i bransjen med Domstein og Global i spissen. Det ble ikke den suksessen stifterne hadde sett for seg og i 2014 så Pelagia dagens lys — en sammenslåing av Norway Pelagic, Egersund Fisk og Welcon. I praksis innebar det at Helge Møgster og Gustav Witzøe tok full kontroll over selskapet, og skapte verdens største pelagiske konsern. I dag eies Pelagia fifty/fifty av Austevoll Seafood ASA og Kvefi AS. Førstnevnte er eid av Møgster-familien, sistnevnte av Kverva Industrier AS (73 prosent) — investeringsselskapet til Witzøe-familien, og Egersund Fiskeri Investering AS (27 prosent), eid av Egil Magne Haugstad.

Med etableringen av Pelagia fikk vi også en helt ny — og kan vi konstatere i ettertid — levedyktig struktur både i pelagisk konsumindustri og i produksjonen av mel og olje.