Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

5 -2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 5 -2019

Lukk

Leder

Månedens Gullfisk

NF's blå

Lek med tall

Bent Dreyer

Høyviks kommentar

Viktige fiskerikommuner

Hempels kommentar

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

Fem på konferanse

Fisk og Forskning

Lov og Rett

LAKS PÅ LAND – Åpning

Her kommer første del av konferansen «Laks på Land» på Scandic Holmenkollen Park mandag 13. mai. Del II kommer i Norsk Fiskerinæring nr.6/7-2019 samt på NorskFisk.no rundt 16.august 2019..
Utgave nr. 5 - 2019
Redaktør
Thorvald Tande jr.

Tilbake til hovedsak: Etter Laks på land 2019

DA JØRGEN BORTHEN I Norsk Sjømatsenter i fjor høst foreslo at «Norsk Fiskerinæring» og Sjømatsenteret skulle gå sammen om å arrangere en konferanse om landbasert matfiskoppdrett av laks, var jeg veldig i tvil. For all del; Det er artig å arrangere konferanser, veldig artig; men akk så skummelt. I «Norsk Fiskerinæring» har vi lange tradisjoner for å arrangere fiskerikonferanser på Holmenkollen. Hvert eneste år fra 1983 til 2003 avholdt vi det vi kalte «Fiskerinæringens Holmenkolldag» på dette hotellet. Min gamle far — som snart fyller 94 år, var alltid optimist og skråsikker på suksess. For egen del var de siste dagene før konferansene alltid et mareritt. Kommer foredragsholderne som de skal, holder de seg til manus, blir det tåke på Fornebu slik at flyene ikke kan lande og gir konferansen det utbyttet alle i salen håper på?

Heldigvis gikk det som regel bra. Flyene landet og foredragshol­derne hadde forberedt seg godt. I 2004 bestemte vi oss likevel for å gi oss mens leken var god, og siden har jeg ikke angret en eneste dag.

Men så ringte altså Jørgen, og her står jeg. Værgudene har igjen vært på vår side, flyene har landet og møtesalen er full. Dette skal bli en suksess!
Velkommen til «Sjømatnæringens Holmenkolldag»!

 

FOR TI ÅR SIDEN hadde det ikke sittet en kjeft i salen. For fem år siden kanskje en liten håndfull nysgjerrige sjeler på først rad. Og i dag er det altså godt over 300! Det er nesten ikke til å tro. I løpet av noen få år har det som de fleste i norsk oppdret­tsnæring ville kalt idioti og science fiction for 10 år siden, rykket oss helt inn på livet. Landbasert matfiskoppdrett er blitt «comme il faut», som de vil si det i Frankrike, eller «noe det er lov å snakke om uten å bli uglesett», som jeg vil formu­lere det i dag. Jeg husker godt at mange i Norske Fiskeoppdret­teres Forening tidlig på 1980-tallet ville ekskludere Mowi og Thor Mowinckel fra foreningen. Å eksportere norsk oppdrettstek­nologi og ekspertise til andre land — slik Mowinckel gjorde — var aldeles ikke noe oppdret­terne så på med blide øyne. Det var å sage over den greina nærin­gen selv satt på. Senere ble oppdrett i lukkede anlegg nærmest et skjellsord, for ikke å snakke om oppdrett på land. Alle som lanserte slike tanker kastet bensin på bålet og ga både miljøvernere og oppdrettshatere ryggdekning for å hevde at de miljømessige utfordringene med tradisjonell merdbasert opprett i sjø var blitt for store. For 10-15 år siden var det definitivt ikke «comme il faut» å snakke om landbasert matfiskoppdrett.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå