Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
Tilbake

Velg datoer

Sideblikk

Samarbeid og dialog er også viktig, men om det medfører at man går tilbake til start for å få med seg alle, og aktørene trekker i ulike retninger, risikerer vi nettopp det Bellona advarte mot: sneglegang i stedet for fremdrift.

Leder
Sideblikk

Hvorfor må sjømatnæringen stadig kjempe for å bli husket?

Leder
Sideblikk

Nå har vi sjansen til å ta i bruk en ny superkraft, en teknologi som kan gjøre oss dyktigere og mer effektive enn noen gang.

Leder
Sideblikk

Når det ser som mørkest ut, gjelder det å snu seg etter lyset.

Leder
Sideblikk

I en årrekke har næringen uttrykt manglende tillit til myndighetene og forvaltningen. Det oppleves ikke lenger som at man er på samme lag.

Leder
Sideblikk

Å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital er ikke bedriftseiere som vil ha mer. De vil ha like vilkår. 

Leder
Sideblikk

Vi har hørt ordet «omstilling» nesten til det kjedsommelige.

Leder
Sideblikk

Utslippskutt, økte skatter, fortsatt sentralisering og en eldre befolkning tvinger frem en god del endringer. Og det vil gå fort!

Leder
Sideblikk

Hva skal man med norsk sjømat når våre viktigste markeder produserer sin egen?

Leder
Sideblikk

«Fattig er landet, men havet gir nok om bare dets rikdom vi fant.»

Leder
Sideblikk

«Den tiden som venter oss, vil overgå den nåværende.»

Leder
Sideblikk

Naturrisiko må inn i alt vi gjør!

Leder
Sideblikk

Det var en gang en oppdrettsnæring hvor bare himmelen var taket!

Leder
Sideblikk

Vi er helt avhengige av at noen andre enn oss selv har interesse og nytte av det vi holder på med og at de ser verdien i å ha oss her.

Leder
Sideblikk

At fiskehelse og fiskevelferd i alt for mange oppdrettsmerder er for dårlig er jo ikke noe nytt. Det har næringen varslet om i en årrekke. Det er også vel kjent hos myndighetene.

Leder
Sideblikk

NOU-ene tar ofte opp politiske spørsmål som blir alt for store til at den daglige politikken kan håndtere dem.

Leder
Sideblikk

I sum forteller alt dette at myndighetene i dag ikke bare svikter i å forsvare allmennheten og aktørene i næringen fra «the tradgedy of the commons»; de er med på å forsterke den!

Leder
Sideblikk

Tydeligere enn noe annet viser Arendalsuka at det er en beinhard kamp for tilværelsen.

Leder
Sideblikk

Mye tyder på at landbasert fra nå av betyr RAS.

Leder
Sideblikk

For å lykkes må vi fortsette å jobbe for å finne løsningene — helt til vi gjør det!

Leder
Sideblikk

Utad er norsk sjømatnæring én. For å lykkes i fortsettelsen må den også bli det innad.

Leder
Sideblikk

Svaret syntes enkelt; De må strukturere slik som resten! Men kanskje er ikke dette eneste løsningen?

Leder
Sideblikk

Det er når man møtes at det blir tydelig at man løfter i flokk. Det er også bare da de største verdiene kan skapes og vi kan bygge pelagisk næring videre.

Leder
Sideblikk

Min utfordring til sjømatnæring er følgende: Anse grunnrenteforslaget som en mulighet, ikke en trussel. Hvordan kan den innrettes slik at den er til fordel for selskapene, for kysten og for Norge?

Leder
Sideblikk

For få måneder siden ble sjømatnæringen beskrevet og ansett som en gullkantet fremtid. Nå ligger den i «dødens dal». Kommer den seg helberget gjennom?

Leder
Sideblikk

Hvorfor i alle dager er det så mange som hiver seg på denne ukulturen med å dytte hverandre ned i stedet for å bygge hverandre opp?

Leder
Sideblikk

62 prosent skatt for å bruke saltvann langs kysten, er nåde­løst. Verken mer eller mindre.

Leder
Sideblikk

Er det sunt å spise oppdrettslaks? Er oppdrett av laks bære­kraftig? Og sist, blir laks oppdrettet på en måte som ikke skader miljøet?

Leder
Sideblikk

«Alle» er enige om at det er tid for handling. Lønnsomhet, bearbeidingsgrad og kamp om råstoff er gode argumenter. Tilføy grønn omstilling, fiskekriminalitet og dis­triktspolitikk, og stemningen er satt.

Leder
Sideblikk

Aldri før har det vært flere kvinner i salene. Aldri før har det vært flere kvinnelige representanter. Aldri før har det vært så mange kvinner på talerstolene!

Leder
Sideblikk

Er tiden kommet for å ta tak i alt det vi har snakket om i en årrekke?

Leder
Sideblikk

I skrivende stund — mandag 28. februar — handler nesten alt om at Russland har gått til angrep på Ukraina. Verden holder pusten.

Leder
Sideblikk

Bildet som skapes, er at dyrevelferd er en parentes i fiskeri- og havbrukssammenheng.

Leder
Sideblikk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå