Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

5 -2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 5 -2019

Lukk

Leder

Månedens Gullfisk

NF's blå

Lek med tall

Bent Dreyer

Høyviks kommentar

Viktige fiskerikommuner

Hempels kommentar

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

Fem på konferanse

Fisk og Forskning

Lov og Rett

Hempels kommentar

Blir det fisk nok i fremtiden?

Blir det nok fisk til alle? Erik Hempel svarer kanskje. Men det vil garantert ikke bli noe til overs. Alt vi fisker og oppdretter vil bli konsumert. Verden skriker etter sund og god sjømat — i alle farger og fasonger!
Utgave nr. 5 - 2019

Eksperter har lenge snakket om hvor viktig det er at vi utvikler oppdrett i stor skala for å kunne fø på fremtidens befolkning. Sjømat vil være den viktigste kilden til vekst i tilførselen av animalsk protein i fremtiden, hevdes det, og oppdrett er den eneste sektoren innen sjømatnæringen hvor det vil være mulig å oppnå en betydelig vekst.

Oppdrett har jevnlig økt produksjonen, og oppdrettsandelen av den sjømaten som går til menneskekonsum øker fortsatt. Det ser vi av figur 1. Men hvor mye sjømat må verden produsere i fremtiden? Vil det være mulig å øke oppdrettsproduksjonen så mye som nødvendig?

I FAOs «State of Fisheries and Aquaculture in the World 2018» regner man med at den totale produksjonen av sjømat, dvs. fangst pluss oppdrett, vil vokse til 201 millioner tonn i 2030. Det er i så fall 18 prosent høyere enn i 2016. FAO har imidlertid nedjust­ert sine tidligere vekstprognoser, og regner nå med at produksjo­nen vil ligge 30 millioner tonn lavere enn tidligere antatt. Veksten synes nemlig å være avtagende. Så å si all produksjons­vekst vil komme fra oppdrett, som i 2030 forventes å produsere 109 millioner tonn. Her er akvatiske planter ikke medregnet.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå