Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

9 - 2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 9 – 2019

Lukk

Meningspanelet

Leder

Frode Blakstad

Fem på konferanse

Månedens intervju

Norske lakseslakterier

Fisk og Forskning

Smånytt fra fiskerinæringen

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Viktige fiskerikommuner

Østensjøs kommentar

Ferdigsnakka

På tampen fra Provence

Duellen

Nye investeringer

Lek med tall

Høyviks kommentar

Månedens Gullfisk

Viktige fiskearter: BLÅKVEITE

Møre og Romsdal er det største blåkveitefylket, fartøy over 28 meter tar det meste av fangsten, trål er det dominerende fangstredskapet og Kina det desidert største marke­det.

I Norge sier vi blåkveite eller svartkveite. På latin heter den «Reinhardtius hippoglossoides» og i Sverige «lilla hälleflundra». Kjært barn har mange navn. Særlig vakker kan man ikke si at den er. Men tilberedt på riktig måte er blåkveite en delikatesse.
Utgave nr. 9

Blåkveite fiskes primært midt på sommeren, den går hovedsakelig til frysing, Møre og Romsdal er det største blåkveitefylket, fartøy over 28 meter tar det meste av fangsten, trål er det dominerende fangstredskapet og Kina det desidert største marke­det. Her følger siste kapittel i serien om Norges ti viktigste fiskearter. Vi er kommet til blåkveita!

Blåkveite må ikke sammenblandes med atlantisk kveite, selv om begge tilhører flyndrefamilien. Blåkveita blir sjelden større enn 20 kilo. Den atlantiske kveita kan veie mange hundre!

Laksen troner suverent på topp. Det er ingen foran og ingen ved siden. Alle er langt bak. Først av de bak følger torsk, ørret, sild og makrell. Dette er altså de fem viktigste norske fiskear­tene. Ifjor sto de for 60 prosent av det totale produksjonskvan­tumet og hele 90 prosent av førstehåndsverdien. Holder vi oss til det som ble eksportert, sto «topp fem» for 71 prosent av kvantu­met og 87 prosent av verdien. Norsk sjømatnæring er med andre ord svært konsentrert om fem arter.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå