Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

5 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 5 – 2020

Lukk

Leder

NF's blå

Meningspanelet

Lek med tall

Bent Dreyer

Månedens Gullfisk

Ferdigsnakka

Viktige fiskerikommuner

Fisk og Forskning

Sundnes kommentar

Hempels kommentar

Hempels kommentar

Bok på kroken

Fem på konferanse

Duellen

På tampen fra Provence

Sandøys kommentar

Smånytt fra fiskerinæringen

Månedens intervju

MORTEN HYLDBORG JENSEN

Min første arbeidsdag i Insula var lørdag 1. september 2018, ifølge stillingsbeskrivelsen som COO for hvitfisk

Om nordmenn er fjellaper i Danmark, må dansker i Norge — også Morten Hyldborg Jensen, være strandsniler. Men han har bodd her i 30 år og vurderer endog å søke norsk statsborgerskap, så vi sier at han nærmer seg en ape. Og han kan sikkert bekrefte at det er minst like deilig å være dansk i Norge, som norsk i Danmark. (Foto: Therese Tande)
Utgave nr. 5

MORTEN HYLDBORG JENSEN ER EN AV redaktørens aller beste fis­kerivenner. Vi har kjent hverandre i 25 år og omgås ofte privat. La dette være klart alt fra start. I disse tider da habilitet går foran det meste, vil noen sikkert mene at redaktøren ikke er rett mann til å karakterisere månedens intervjuobjekt. For egen del sier vi tvert om. Vi kjenner han.

Morten Hyldborg Jensen er en usedvanlig trivelig kar. Omgjenge­lig, omtenksom, veldig glad i å lage mat og plaget av lakensk­rekk. I lystig lag er han ikke den første som går til sengs, for å si det slik. Tidligere spilte han mye golf, men nå har handica­pet rast til nesten 16. Hver morgen går han en times tur rundt på Montebello i Oslo, der han og samboeren Cecile deler hus. Han har bodd i Norge i snart 30 år, vurderer norsk statsborgerskap og snakker fortsatt sjarmerende dansk med en solid dose norsk aksent. I kjelleren har han en sprek Porsche, som han får brukt alt for lite. Foreldrene bor på Jylland, broren og søsteren i København. Men når Morten skal hjem, skal han til Oslo. 30 år i Norge har satt sine spor.

Vi vet ikke om månedens intervjuobjekt er den som har solgt mest norsk fisk, men det kan i alle fall ikke være langt unna. Følgelig er han også en av dem som har reist mest. Livet som fiskeselger er uløselig knyttet til en flyplass. Han har jobbet i flere av Norges største sjømatselskaper. Nå er han hvitfisk­direktør i et av de mest ekspansive, og har kontor på Fiskehallen i Oslo og i Dronningens gate 15 i Trondheim. Nesten like ofte treffer vi han i Båtsfjord, Havøysund eller på Leknes i Lofoten. I fjor hadde han 130 flyreiser. Så langt i år har corona-pande­mien holdt han mest på bakken og i Oslo.

 

Månedens intervjuobjekt har kontor både her og der. Hver mandag kan han treffes på Fiskehallen på Vippetangen, der Insula holder hus i Oslo. En gammel, ærverdig bygning, med ditto gamle og ærverdige lokaler. Morten har kontorutsikt over hele Oslo havn. (Foto: Therese Tande)
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Toll på eksport av sjømat til USA, erfaring med offentlige saksbehandling og...

Samrøre mellom merdfisk og villfisk

Det var ikke mange som trodde at eksportverdien av laks og ørret...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå