Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

9 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 9 – 2021

Lukk

NF's blå

Tar ordet

Meningspanelet

Leder

Høyviks kommentar

Historiske godbiter

Månedens Gullfisk

Månedens intervju

Sandøys kommentar

Lek med tall

Hempels kommentar

På tampen fra Provence

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Duellen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Nye investeringer

Nye investeringer

Sundnes kommentar

Robert Eriksson

60 år i sjømatnæringen

«Norsk Fiskerinæring»s 60-årsjubileum
ÅRET 2012

Publisert: 4. november 2021

Torskebestanden i Barentshavet er på vei oppover og gir rekordhøye kvoter. USA fjerner omsider straffetollen på norsk laks, kvoteforhandlingene om makrellen bryter igjen sammen, og EUs domstol i Luxemburg gir Norge fullt medhold i antidumpingsak­en. Norske lakseeksportører stenges ute fra det russiske marke­det. Det er stor strid om Norways Seafoods filétproduksjon i Nord-Norge og trålernes pliktsystem, og havforsker Jens Chr. Holst mener vi må fiske mye mer makrell og nvg-sild.

Otto Gregussen overtar som ny direktør i Norges Sildesalgslag. Tidligere fiskeriminister Eivind Bolle dør.

I tiårene som kommer må vi forvente mye vilt vær med stormer og heftig nedbør. Dette vil bli et langt mer vanlig syn enn vi har vært vant med til nå.

1. januar: Med virkning fra i dag er all administrasjon og le­delse i Kystvakta samlet på Sortland.
4. januar: Varmere, våtere og villere. Slik blir været som Nord-Norge har i vente. Nedsmeltingen av isen i Polhavet vil påvirke været nordpå i årene som kommer, ifølge statsmeteorolog Gunnar Nord ved Værvarslinga for Nord-Norge.
I 2011 økte omsetningen av sushi som ferdigmat med 82 prosent i Norge. Hver fjerde person mellom 18 og 65 år har laget sushi hjemme det siste året.
6. januar: Oslo Børs falt med ca. 12,5 prosent i 2011. Sjømatsek­toren ble skambanket og endte opp med en avkastning på minus ca. 50 prosent. 38 milliarder kroner tørket vekk for sjømataksjonær­ene på børsen i året som nå ligger bak oss.
11. januar: Torskekvoten i 2012 er den største siden 1997, og gytebestanden av torsk den største som noen gang er målt.

Dagens gytebestand av nordøst-atlantisk torsk er større enn på mange år. Det reflekteres også i torskekvoten, som blir satt til hele 1 million tonn. Det er mange som har stor grunn til å glede seg over torsken.
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå