Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

9 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 9 – 2021

Lukk

NF's blå

Tar ordet

Meningspanelet

Leder

Høyviks kommentar

Historiske godbiter

Månedens Gullfisk

Månedens intervju

Sandøys kommentar

Lek med tall

Hempels kommentar

På tampen fra Provence

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Duellen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Nye investeringer

Nye investeringer

Sundnes kommentar

Robert Eriksson

60 år i sjømatnæringen

«Norsk Fiskerinæring»s 60-årsjubileum
ÅRET 2015

Publisert: 4. november 2021

Den blåblå-regjeringen legger frem Stortingsmelding om vekst i norsk havbruk, nedsetter Eidesen-utvalget som skal se på et fremtidsrettet kvotesystem og legger frem Sjømatindustrimeldingen for Stortinget. Ordningen med utviklingstillatelser kommer på plass. Krill-fisket får MSC-sertifisering. Volstad-saken ender i Strasbourg. Lakselusa koster næringen 2-4 milliarder kroner. Det første lukkede merdkonseptet for oppdrett i sjø blir tatt i bruk og verdens første el-sjark sjøsettes.

FHL skifter navn til Sjømat Norge. Inger-Marie Sperre blir ny styreleder. Jonny Berfjord blir styreleder i Fiskebåt, Otto Gregussen blir generalsekretær i Norges Fiskarlag, Paul Oma overtar som adm. direktør etter Gregussen i Sildelaget. Marianne E. Johnsen blir styreleder i Norges sjømatråd og Sissel Rogne utnevnes som den første kvinnelige havforskningsdirektøren. Per Sandberg (Frp) overtar som fiskeriminister etter Elisabeth Aspaker (H) på tampen av året.

Eksporten av norsk sjømat slår alle rekorder. Merkevaren «Skrei» blir lansert og eksporten av fersk skrei øker med 60 prosent fra fjoråret. (Foto: Norges Sjømatråd)

1. januar: Webjørn Barstad (49) er nyutnevnt Havfisk-sjef, og får med det ansvaret for Norges desidert største fiskebåtrederi.
7. januar: Eksporten av norsk sjømat slår alle rekorder. Aldri før har Norge eksportert mer sjømat enn i 2014. Hver femte ver­densborger spiser norsk laks og eksporten av fersk skrei økte med 6 0 prosent.
10. januar: Orkanen «Nina» herjer på Vestlandet. I alt blir det rapportert inn 9 konkrete hendelser som medførte rømming eller fare for rømming. Over 100.000 oppdrettsfisk rømmer.
14. januar: Rapporten «Laks på land» overleveres fiskeriminister Elisabeth Aspaker. En hurtigarbeidende arbeidsgruppe nedsatt i oktober 2014, ledet av Jens Chr. Holm i Fiskeridirektoratet, forslår at det lages en egen type tillatelse for landbasert matfiskoppdrett av laks og ørret i sjøvann. Tillatelsene skal kunne gis uten vederlag og uten antallsbegrensninger.

I mars blir Fredrikstad Seafood AS tildelt FoU-tillatelse for sine landbaserte lakseplaner i Fredrikstad, som første priva­taktør innenfor landbasert oppdrett. Omtrent samtidig lanserer fiskeriministeren en ny type tillatelse for landbasert lakseop­pdrett som skal tildeles vederlagsfritt! Våren 2020 ble Fredrik­stad Seafood første norske selskap som kunne slakte landbaserte oppdrettslaks. (Foto: Fredrikstad Seafood AS)
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå