Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

6/7 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 6/7 – 2022

Lukk

Meningspanelet

Leder

INGES hjørne

Guldens Lupe

Leder

Månedens Gullfisk

Bent Dreyer

Høyviks kommentar

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Seafood Innovation

Østensjøs kommentar

Hempels kommentar

Fisk og Forskning

Bok på kroken

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Seafood Innovation
Sjømatklynger

Sjømatklynge i vekst

Å utvikle kyllingfôr av blåskjell er et av flere prosjekter innen initiativet «Land møter hav».

En stor og fin laks i spranget og elementene egner seg utmerket til å illustrere klyngeorganisasjonen Seafood Innovation. Den er Norge største i sitt slag, og per i dag er Seafood Innovation absolutt på vei opp og frem. Det blir det også ringvirkninger av.
Publisert: 22. august 2022

Mens scampi og andre sommergodbiter godgjorde seg over grillkul­let ute, fikk deltagerne på medlemsmøtet til NCE Seafood Innova­tion servert blåskjell og kylling inne. På skjermen vel å merke. Å utvikle kyllingfôr av blåskjell er et av flere prosjekter innen initiativet «Land møter hav». Som igjen er et av riktig så mange prosjekter eller aktiviteter som NCE Seafood Innovation står bak eller er involvert i. Derfor starter vi med skjellene.

I klyngeserien er vi altså kommet til Bergens-baserte NCE Seafood Innovation, som også er den største innovasjonsklyngen i sjømatnæringen. I alt 102 medlemmer oppga årsmeldingen for 2021, og dette har siden økt med rundt 10. Opprinnelig ble NCE Seafood Innovation etablert av storingene Lerøy Seafood Group, Grieg Seafood, Cargill, MOWI og Salmon Group. AS-et var på plass i 2014 og NCE-statusen i 2015. MOWI trakk seg etterhvert ut, men så har det altså kommet mange andre til. På møtet i juni var 60 til stede i løpet av seansen. Vi rakk å registrere folk både fra Hav­forskningsinstituttet, Lerøy, og vel så mange mindre kjente selskaper, før adm. direktør i NCE Seafood Innovation, Nina Stan­geland, åpnet det hele. Hun fremhevet NCE Seafood Innovations fem nye pilarer eller fokusområder:

1) Klima, miljø ogsirkulærøkonomi.
2) Digital transformasjon og digitalisering.
3) Fiskehelse og -velferd.
4) Fremtidige fôringredienser.
5) Fremtidigkompetanse og taltentattraksjon.

NCE Seafood Innovation har tydeligvis klart å tiltrekke seg en del talenter selv. Hele 13 jobber nå i klyngeselskapet, og flere var ganske nye.

Seafood Innovation har etter hvert en sterk stab og har jevnlig meldt om nye ansettelser som skal gjøre det mulig å håndtere de mange oppgavene. Her er de fleste samlet på Marineholmen under årsmøtet i juni. (Foto: HMS)

— Vi er en voksende klynge, og selv i den pandemitiden vi har vært igjennom har vi opplevd stor interesse rundt aktivitetene våre. Teamet har også vokst, sa Stangeland, som kom rett fra generalforsamling.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå