Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

3 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 3 – 2024

Lukk

Leder

NF's blå

Brev fra leserne

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Sandøys kommentar

Svein Ove Haugland, Norges Råfisklag

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Norske sjømatøyer

Williams kommentar

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

På rett vei!

Andelen av produksjonskvantumet av laks til foredling har økt fra rundt 15 prosent ved årtusenskiftet til like i overkant av 20 prosent i dag.

«Passion for salmon» sier egentlig alt. Med et slikt slagord kommer det neppe som en overraskelse at SalMar også er den største foredleren av oppdrettslaks i Norge. Ingen produserer mer filét. (Foto: SalMar)

Skrevet av:

Thorvald Tande

Redaktør
Utgave nr. 3-2024

Alle etterlyser mer bearbeiding av fisken i Norge, også av oppdrettslaks. Heldigvis går det sakte, men sikkert rett vei. For laksen! Andelen av produksjonskvantumet av laks til foredling har økt fra rundt 15 prosent ved årtusenskiftet til like i overkant av 20 prosent i dag. I fjor gikk ca. 330.000 tonn laks til foredling i Norge, i all hovedsak til fersk og fryst filét. Ingen foredler mer laks enn SalMar og MOWI. I fjor gikk ca. 100.000 tonn MOWI-laks, regnet i rund vekt, til foredling. SalMar foredlet 80-90.000 tonn, også det rund vekt. SalMar er likevel størst. Av de 100.000 tonnene til MOWI ble «bare» 56.000 tonn foredlet i konsernets egne norske anlegg. Resten ble foredlet av andre produsenter i Norge.

Norge er — og har alltid vært — en råvareleverandør eller i beste fall en eksportør av halvfabrikata av fisk og sjømat. Den lave bearbeidingsgraden her hjemme har vært et politiske tema i alle fall siden andre verdenskrig. Titusenvis av svært etterlengtede arbeidsplasser langs kysten har gått tapt, eller rettere sagt er blitt «eksportert» til andre land.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
NF's blå

nf’s blå nr 3 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå