Bok på kroken
Klippfisk
Selv om man har lest om klippfisk før, er det alltid noe å lære eller undres over.

Bruk forskjellige grønnsaker som tilbehør til klippfisken for å variere smaken. Lag gjerne en deilig saus med tomater, løk og hvitløk for å gi ekstra smak. Men pass for all del på at klippfisken ikke blir for mye kokt, da den kan bli tørr og seig. Tilsett gjerne litt sitronsaft for å gi en frisk smak, og server med en kald øl eller et glass hvitvin for å fullføre smaksopplevelsen.


Trenger vi en bok om klippfisk i år? Ja, ikke overraskende mener trioen bak «Klippfisk» det. «Klippfisk er en juvel i norsk matkultur, som absolutt fortjener mer oppmerksomhet, synes vi» innleder de boken. I neste setning nevnes gryterettklassikeren bacalao. «… men bortsett fra denne er det ikke så mange som har erfaring med den saltede og tørkede fisken», fortsettes det.