Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

6/7 – 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 6/7 – 2024

Leder
Leder
NF's blå
Guldens Lupe
Meningspanelet
Tar ordet
INGES hjørne
Fra toppen
Månedens intervju
Ferdigsnakka
Hempels kommentar
Norske sjømatøyer
Høyviks kommentar
Williams kommentar
Bok på kroken
Sundnes kommentar
Smånytt fra sjømatnæringen
Fisk og Forskning
På tampen fra Provence
Duellen

Lykkes nesten perfekt

Mange av verdens viktigste fiskebestander er i relativt dårlig forfatning, og vi har lenge fisket mye mer enn bestandene tåler.

Utgave nr. 6/7

Forvaltningen av torsk, hyse og sei nord for 62. grader har vært en stor suksess de siste ti årene. Det har vært fisket omtrent akkurat så mye som forskerne har anbefalt. Aller best har man klart å tilpasse fisket av torsk til de fastsatte kvotene. Vi kaller det en innertier!

Vi liker å tro at vi har verdens beste fiskeriforvaltning. Det kan også godt stemme. Men vi er på ingen måte feilfrie, og om vi faktisk er best skyldes nok det mest dårlig konkurranse. Det er nemlig ikke til å komme forbi at mange av verdens viktigste fiskebestander er i relativt dårlig forfatning, og at vi lenge har fisket mye mer enn bestandene tåler. FAO hevder at rundt 70 prosent av verdens kommersielt viktigste bestander er overfisket.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå