Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

6/7 – 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 6/7 – 2024

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Fra toppen

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Norske sjømatøyer

Høyviks kommentar

Williams kommentar

Bok på kroken

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Mye minus – mye pluss!

De økonomiske resultatene er begredelige, for å si det akkurat som det er.

Det nye filétanlegget til Lerøy Norway Seafoods i Båtsfjord kan ta unna ca. 9.000 tonn sløyd og hodekappet råstoff på årsbasis i ett skift. I år blir det neppe mer enn 7.000 tonn. Prislappen endte på 220 millioner kroner. (Foto: LNS)
Utgave nr. 6/7

Lerøy Norway Seafoods er Norges største industriaktør innenfor hvitfisk, og kjøpte i fjor rundt 24.000 tonn fisk regnet i, hodekappet og sløyd vekt. Det meste går til filét. Selskapet driver produksjonsanlegg fra Stamsund i sør til Båtsfjord i nord, og gir helårlig arbeid til rundt 600 personer. De økonomiske resultatene er begredelige, for å si det akkurat som det er. Bare i fjor var det nesten 210 millioner kroner i minus før skatt. Men ser vi Lerøys hvitfiskaktiviteter på sjø og land samlet, er det et pent overskudd. Det forklarer den litt kryptiske overskriften. Det forklarer også at Lerøy Norway Seafoods så smått begynner å nærme seg 2 milliarder kroner i investeringer siden 2017. Den foreløpig siste — og største — er det helt nye filétanlegget i Båtsfjord. Prislappen lyder på 220 millioner kroner, og anlegget skal kunne produsere nesten 4.000 tonn filétprodukter per år — per skift. Men så var det torskekvoten da!

Dette var tenkt som en relativt kortfattet omtale av Lerøys nye filétanlegg i Båtsfjord. Det ble noe mye mer. Vi fikk nemlig snakke med sjefen selv, og han hadde mye interessant på hjertet.  

Børge Soleng (55) er fra Narvik og utdannet sivilingeniør og økonom fra Høgskolen i samme by, det som i dag er en del av UiT. Han hadde en bred industriell karriere bak seg da han våren 2017 lot seg overtale av Thomas Farstad, daværende adm. direktør i Lerøy Norway Seafoods AS til å overta som leder for industrivirksomheten i selskapet. Da hadde han en kort periode vært innom Naturgass Nord AS, og før det fire år i rådgivingsselskapet Centerpoint AS i Oslo. 

Den første arbeidsdagen i Lerøy Norway Seafoods var 2. mai 2017, og i 2021 overtok han som adm. direktør etter Webjørn Barstad. Det har han vært siden. Hovedkontoret ligger i Tromsø, der Lerøy Norway Seafoods deler lokaler med Lerøy Aurora AS.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå