Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11-12 - 2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11-12 – 2019

Lukk

Månedens intervju

Meningspanelet

Ferdigsnakka

Fisk og Forskning

Månedens Gullfisk

Lov og Rett

Østensjøs kommentar

Lisa Leinebø Pinheiro

Smånytt fra fiskerinæringen

Duellen

Viktige fiskerikommuner

Nye investeringer

Nye investeringer

Nye investeringer

Fem på konferanse

Høyviks kommentar

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Lek med tall

Bent Dreyer

Sundnes kommentar

Kjøttfri fremtid?

Brian Wyrwas til venstre og Mike Selden, grunnleggere av ameri­kanske Finless Foods, har allerede smakebiter med labprodusert fisk å by på. De er bare litt små og veldig dyre. (Foto: Nick Otto)
Utgave nr. 11/12 - 2019

Er det noen er veganere her? spurte Nofima-forsker Sissel Rønning idet hun entret talerstolen på TEKMAR-konferansen i Trondheim. Ingen rakk opp hånden. Et resultat Rønning visstnok aldri skal ha opplevd før, selv om man ikke kan utelukke at eventuelle veganere i salen klokelig holdt det for seg selv. Betyr så svaret at veganerne tross alt er i klart mindretall her i ribbe- og lakser­iket? Eller at de som jobber i og rundt laks og annen fisk, er i håpløs utakt med samfunnet rundt? Svaret er som alltid litt begge deler, og tanken gikk uvilkårlig til da min halvveganske datter først fortalte meg om muligheten for å erstatte kjøtt fra dyr med laboratoriekjøtt. Smaksløkene mine og jeg kunne ikke annet enn å reagere med en svak uro og sorg. Hun kunne ikke skjønne at jeg ikke ble glad! Nå kunne man jo spise kjøtt og fisk uten å plage dyr underveis!

 

Slutt på slakt?

Konklusjonen etter ha hørt Rønnings siste ord, er at vi ikke riktig er der ennå. Og så synes jeg ikke det er så enkelt, men jeg var altså en av de 340 som ikke rakk opp hånden.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå