Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11-12 - 2019

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11-12 – 2019

Månedens intervju
Meningspanelet
Ferdigsnakka
Fisk og Forskning
Månedens Gullfisk
Lov og Rett
Østensjøs kommentar
Lisa Leinebø Pinheiro
Smånytt fra sjømatnæringen
Duellen
Viktige fiskerikommuner
Nye investeringer
Nye investeringer
Nye investeringer
Fem på konferanse
Høyviks kommentar
Sundnes kommentar
På tampen fra Provence
Lek med tall
Bent Dreyer

Sundnes kommentar

Kjøttfri fremtid?

Brian Wyrwas til venstre og Mike Selden, grunnleggere av ameri­kanske Finless Foods, har allerede smakebiter med labprodusert fisk å by på. De er bare litt små og veldig dyre. (Foto: Nick Otto)
Utgave nr. 11/12 - 2019

Er det noen er veganere her? spurte Nofima-forsker Sissel Rønning idet hun entret talerstolen på TEKMAR-konferansen i Trondheim. Ingen rakk opp hånden. Et resultat Rønning visstnok aldri skal ha opplevd før, selv om man ikke kan utelukke at eventuelle veganere i salen klokelig holdt det for seg selv. Betyr så svaret at veganerne tross alt er i klart mindretall her i ribbe- og lakser­iket? Eller at de som jobber i og rundt laks og annen fisk, er i håpløs utakt med samfunnet rundt? Svaret er som alltid litt begge deler, og tanken gikk uvilkårlig til da min halvveganske datter først fortalte meg om muligheten for å erstatte kjøtt fra dyr med laboratoriekjøtt. Smaksløkene mine og jeg kunne ikke annet enn å reagere med en svak uro og sorg. Hun kunne ikke skjønne at jeg ikke ble glad! Nå kunne man jo spise kjøtt og fisk uten å plage dyr underveis!

 

Slutt på slakt?

Konklusjonen etter ha hørt Rønnings siste ord, er at vi ikke riktig er der ennå. Og så synes jeg ikke det er så enkelt, men jeg var altså en av de 340 som ikke rakk opp hånden.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå