Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

9 - 2020

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 9 – 2020

Lukk

Leder

Meningspanelet

Månedens Gullfisk

NF's blå

Frode Blakstad

Høyviks kommentar

Lek med tall

Ferdigsnakka

Norske fiskeriministre

Hempels kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

Smånytt fra fiskerinæringen

Nye investeringer

Nye investeringer

Fisk og Forskning

Sundnes kommentar

Bok på kroken

NF's blå

NF's blå

NF's blå

NF's blå

NF's blå

NF's blå

Bok på kroken

Månedens intervju

Hempels kommentar

Corona-pandemien og sjømatnæringen?

Men hva betyr corona for verdens sjømatnæring? Og ganske spe­sielt: for norsk sjømatnæring?

Sjømatkonsumet i dagligvarehandelen i USA har økt som følge av corona-pandemien — i enkelte supermarkedskjeder med rundt 40 prosent. Det er ganske naturlig. Når folk spiser mindre ute, må de spise mer hjemme.
Utgave nr. 9

Corona-pandemien har nå vart i over seks måneder, og det er lite realistisk å tro at alt vil være tilbake til normalen om bare ett år. Vi må nok leve med dette i lang tid. Vi ser daglig hvordan pandemien påvirker våre liv. Munnbind, sosial distanse, et enormt forbruk av sprit både til håndvask og innvortes bruk, arbeidsløshet, nedstengning av virksomheter og økt bruk av olje­pengene. I skrivende stund blir Statsbudsjettet lagt frem i Stortinget. Det bærer også kraftig preg av corona.

Men hva betyr corona for verdens sjømatnæring? Og ganske spe­sielt: for norsk sjømatnæring? La oss drodle litt om det.

 

Enkelte bransjer og produktkategorier har klart seg bedre enn andre. Holder vi oss fortsatt i USA har f.eks. omsetningen av krabber holdt seg svært stabil i 2020.

Noen kommentatorer mener at omsetningen av sjømat har økt betyde­lig under corona. Fra USA meldes det f.eks. at en supermarkedsk­jede økte omsetningen av laks og reker med 40 prosent i denne perioden, og at salget av snøkrabbe har økt med 50 prosent. Samtidig gikk sjømatprisene noe ned fordi bunnen falt ut av restaurantmarkedet.
En viktig faktor har nok også vært, at i og med at mange har måttet holde seg hjemme i karantene eller fordi man ikke har lov til å bevege seg ute uten god grunn, så har folk mer tid til å eksperimentere på kjøkkenet. Dette har muligens ført til at mange har tatt seg tid til å forsøke sjømat, vel vitende om at det kan være vanskelig og uvant, men det er jo så sunt!

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå