Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

6/7 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 6/7 – 2021

Lukk

Bent Dreyer

Høyviks kommentar

Brev fra leserne

Leder

Historiske godbiter

Månedens Gullfisk

Månedens intervju

Fjordlandet

Nyheter fra Nofima

Østensjøs kommentar

Bjarnasons kommentar

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

60 år i sjømatnæringen

Nye investeringer

Duellen

På tampen fra Provence

Bok på kroken

På tampen fra Provence

ADVARSEL

Utgave nr. 6/7

På tampen fra Provence er skrevet av en sentral “insider” i norsk sjømatnæring som foretrekker å holde sin identitet skjult.

Artikkelserien har til hensikt å gi et skarpt skråblikk på sjømatnæringen.

Mandag 13. august er det stortingsvalg i annerledeslandet; den viktigste dagen for demokratiet. Jeg er norsk statsborger og kan i år forhåndsstemme ved brevpost. Jeg har fått tilsendt offisielt valgmateriell fra UD, slik at jeg kan sende min stemme. Det tilbudet vil jeg benytte meg av, og jeg har begynt å analysere den politiske situasjonen i gamlelandet.

I skrivende stund sitter jeg på min vestvendte veranda og går gjennom analysen. Det er på høy tid å komme med en advarsel til de som driver i sjømatnæringen. Den parlamentariske situasjonen ser ikke bra ut, for å si det forsiktig. 14. september kan det norske folk våkne opp til politisk kaos. Jeg har gjort politiske analyser foran hvert valg siden jeg var ung. Men dette er første gang jeg offentliggjør mine vurderinger.

Årets nøkkelord heter sperregrensen. Det er denne som kan sende en rød regjering til kongens bord, og det må vi for alt i verden unngå. Men det er nok dessverre slik, at dersom både Venstre og KrF kommer under sperregrensen, faller grunnlaget bort for en borgerlig regjering.

På den rød-grønne siden er det som vanlig bare rot. Sjefen for rotet heter Trygve Slagsvold Vedum. Han har reist land og strand rundt og lovet store endringer. Kommuner og fylker som har slått seg sammen skal deles opp igjen. Selvsagt vet Slagsvold Vedum at han aldri får til det. Det er ren populisme. Men så langt har Senterpartiet fått betalt på meningsmålingene. Selvtilliten til bonden med den rare latteren er ekstremt høy. Men han er i ferd med å bli sin egen verste fiende, noe jeg skal komme tilbake til.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk

Om Havbruksmeldingen blir godkjent av Stortinget blir verden svært lik det man i 2020 så for seg i scenariet «Statsmakt»

Leder
Sideblikk

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå