Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2021

Lukk

Meningspanelet

Høyviks kommentar

Leder

INGES hjørne

Historiske godbiter

Månedens Gullfisk

Månedens intervju

Hempels kommentar

Nyheter fra Nofima

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

Ferdigsnakka

Duellen

Nye investeringer

Nye investeringer

Meningspanelet

Nyheter fra Nofima

Diversifisering i akvakultur

Torskeyngel i kar på Senter for marin akvakultur på Kvaløysletta utenfor Tromsø. Herfra kommer den yngelen forskerne bruker i sine forsøk. (Foto: Lars-Åke Andersen, Nofima)
Publisert: 20. desember 2021
Denne artikkelen er skrevet av Elisabeth Ytteborg og Lill-Heidi Johansen, begge fiskehelseforskere i Nofima. (Foto: Nofima)

Nofima utvikler metodikk for å følge opp helseutfordringer knyt­tet til klimaforandringene og veksten i oppdrett av nye arter.

Norsk havbruk trenger flere ben å stå på når vi går klimaendrin­gene i møte. Diversifisering i akvakultur er en av de viktigste tiltakene for klimatilpasning. Det er fortsatt under 2 millioner torsk i oppdrett i Norge, og langt under høydepunktet for tors­kebølgen i 2008, da det ifølge Fiskeridirektoratet var 24 mil­lioner. Likevel, tallet er økende og flere er i gang med tors­keoppdrett. I tillegg snuser næringen på oppdrett av andre ak­tuelle arter. Det er bra at flere oppdrettere er i gang med andre arter enn laks, men det er viktig at arter og områder velges strategisk. I tillegg må kompetansen og verktøyene som må til for å opprettholde og overvåke god dyrevelferd på plass.


Organene forteller om helsen


I Nofima har vi utviklet metoder for å sammenligne hvordan stres­sende miljø påvirker barrieresystemene til torsk, laks og rognk­jeks. Med disse verktøyene kan vi indirekte forstå hvordan fisken håndterer noen av utfordringene den møter i en merd.

Torskeyngel i kar på Senter for marin akvakultur på Kvaløysletta utenfor Tromsø. Herfra kommer den yngelen forskerne bruker i sine forsøk. (Foto: Lars-Åke Andersen, Nofima)
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå