Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Få tilgang til eksklusiv informasjon. Vi har over 50 år i bransjen.
  • Ta langsiktige valg basert på innsikt i bransjen.
  • Gå aldri glipp av en viktig nyhet.
  • Spar tid – og finn de riktige personene, bedriftene og leverandørene i bransjen.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2021

Lukk

Meningspanelet

Høyviks kommentar

Leder

INGES hjørne

Historiske godbiter

Månedens Gullfisk

Månedens intervju

Hempels kommentar

Nyheter fra Nofima

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

Ferdigsnakka med

Duellen

Nye investeringer

Nye investeringer

Meningspanelet

Nyheter fra Nofima

Diversifisering i akvakultur

Torskeyngel i kar på Senter for marin akvakultur på Kvaløysletta utenfor Tromsø. Herfra kommer den yngelen forskerne bruker i sine forsøk. (Foto: Lars-Åke Andersen, Nofima)
Publisert: 20. desember 2021
Denne artikkelen er skrevet av Elisabeth Ytteborg og Lill-Heidi Johansen, begge fiskehelseforskere i Nofima. (Foto: Nofima)

Nofima utvikler metodikk for å følge opp helseutfordringer knyt­tet til klimaforandringene og veksten i oppdrett av nye arter.

Norsk havbruk trenger flere ben å stå på når vi går klimaendrin­gene i møte. Diversifisering i akvakultur er en av de viktigste tiltakene for klimatilpasning. Det er fortsatt under 2 millioner torsk i oppdrett i Norge, og langt under høydepunktet for tors­kebølgen i 2008, da det ifølge Fiskeridirektoratet var 24 mil­lioner. Likevel, tallet er økende og flere er i gang med tors­keoppdrett. I tillegg snuser næringen på oppdrett av andre ak­tuelle arter. Det er bra at flere oppdrettere er i gang med andre arter enn laks, men det er viktig at arter og områder velges strategisk. I tillegg må kompetansen og verktøyene som må til for å opprettholde og overvåke god dyrevelferd på plass.


Organene forteller om helsen


I Nofima har vi utviklet metoder for å sammenligne hvordan stres­sende miljø påvirker barrieresystemene til torsk, laks og rognk­jeks. Med disse verktøyene kan vi indirekte forstå hvordan fisken håndterer noen av utfordringene den møter i en merd.

Torskeyngel i kar på Senter for marin akvakultur på Kvaløysletta utenfor Tromsø. Herfra kommer den yngelen forskerne bruker i sine forsøk. (Foto: Lars-Åke Andersen, Nofima)
Norsk Fiskerinæring

Vil du lese mer av saken på en enkel måte? "Prøv gratis i 14 dager" uten binding eller forpliktelser, eller logg inn på din bruker.

Logg inn

Prøv gratis i 14 dager

 

Vi tilbyr 14 dagers prøvetid uten binding eller andre forpliktelser. Alt du registrerer er navn, (firma), epost og egen kode. Etter 14 dager må du selv aktivere abonnement om du ønsker det. Er du allerede abonnent, men har ikke digital bruker? Lag brukerkonto her. Vi knytter det til ditt abonnement. Du kan lese mer om abonnement eller ta kontakt med oss 

Få innsikt og oversikt

Et årsabonnement koster 2300,- og gir deg tilgang til alle saker på NorskFisk.no, magasinet Norsk Fiskerinæring samt årboken Norsk Sjømatnæring. Les mer ved å trykke “Bli abonnent”.

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå