Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

3 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 3 – 2022

Lukk

NF's blå

Meningspanelet

INGES hjørne

Guldens Lupe

Månedens Gullfisk

Leder

Tar ordet

Sandøys kommentar

Lek med tall

Historiske godbiter

Månedens intervju

Hempels kommentar

Sjømatklynger

Ferdigsnakka

Sundnes kommentar

Nye investeringer

Nye investeringer

Nye investeringer

Fisk og Forskning

Duellen

Bok på kroken

Maten må moderniseres

Birger Svihus mener om mat. Han skriver bøker om mat, blogger om mat, lar seg intervjue om mat.

Birger Svihus er landbruks- og ernæringsforsker og professor ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitenskap ved Norges miljø- og bio-vitenskapelige universitet. Han har forsket både på fôr til dyr og føde for mennesker, men i samfunnsdebatten har man markert seg mest i spørsmål om menneskeføde. (Foto: NMBU)
Utgave nr. 3

Professor Birger Svihus ved NMBU mener bakstrev er atskillig verre enn ny, prosessert mat som fjerner oss fra det naturlige råstoffet. Både fisk og crabsticks holder han høyt. Kunstig fisk og kjøtt har han få innvendinger mot, men han tror det er langt frem til det kan utfordre det vi får fra naturen.

Birger Svihus mener om mat. Han skriver bøker om mat, blogger om mat, lar seg intervjue om mat. Det må videre føyes til at han er professor på NMBU og forsker på ernæring hos mennesker og husdyr. Når vi tar kontakt, er det i utgangspunktet fordi han har litt andre meninger om mat og ernæring enn andre navn i spaltene og på tittelryggene. Han har dessuten gjort seg tanker om hva slags mat vi kan forvente i fremtiden, og har synspunkter om endringene som ser ut til å være på gang. Bør vi fremelske store endringer i føden eller holde igjen og hegne om det vi kjenner og som faller i smak i dag?

Reaksjonær usunnhet


Svihus takker ikke nei til en porsjon endring. Samtidig fremhold­er han at vi også i dag står i en utvikling og at den alt har pågått lenge.

Relativt gammeldags — og kjøtt-tung mat — med mye pølser, en god del annet kjøtt og litt grønt oppi det hele. Her ville nok både kostholdsrådmakerne og vegetarianerne gjort litt om på miksen. Kjøttelskerne er glade for at det ennå er ekte vare å få.
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå