Maten må moderniseres
Birger Svihus mener om mat. Han skriver bøker om mat, blogger om mat, lar seg intervjue om mat.
Professor Birger Svihus ved NMBU mener bakstrev er atskillig verre enn ny, prosessert mat som fjerner oss fra det naturlige råstoffet. Både fisk og crabsticks holder han høyt. Kunstig fisk og kjøtt har han få innvendinger mot, men han tror det er langt frem til det kan utfordre det vi får fra naturen.
Birger Svihus mener om mat. Han skriver bøker om mat, blogger om mat, lar seg intervjue om mat. Det må videre føyes til at han er professor på NMBU og forsker på ernæring hos mennesker og husdyr. Når vi tar kontakt, er det i utgangspunktet fordi han har litt andre meninger om mat og ernæring enn andre navn i spaltene og på tittelryggene. Han har dessuten gjort seg tanker om hva slags mat vi kan forvente i fremtiden, og har synspunkter om endringene som ser ut til å være på gang. Bør vi fremelske store endringer i føden eller holde igjen og hegne om det vi kjenner og som faller i smak i dag?
Reaksjonær usunnhet
Svihus takker ikke nei til en porsjon endring. Samtidig fremholder han at vi også i dag står i en utvikling og at den alt har pågått lenge.