Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

3 - 2024

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 3 – 2024

Lukk

Leder

NF's blå

Brev fra leserne

Meningspanelet

Tar ordet

INGES hjørne

Sandøys kommentar

Svein Ove Haugland, Norges Råfisklag

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Norske sjømatøyer

Williams kommentar

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Mer tidlig høst, mindre frem mot jul

Det sesongpregede leveringsmønsteret gjør det vanskelig å opprettholde helårlige arbeidsplasser i fiskeindustrien.

Martin E. Birknes Eftf. AS på Byrknesøy omtrent midt mellom Bergen og Florø har gjort en god del oppgraderinger av sitt slakteri. Dette bildet ble tatt i september i fjor. Selskapet er en del av Firda Seafood Group AS som er eid av Ola Braanaas. (Foto: Therese Tande)
Utgave nr. 3-2024

Slaktekvantumet av laks fordeler seg mye jevnere gjennom året enn landingene av villfisk. Men forskjellene i slaktekvantumet øker. De sist tre årene har vi slaktet nesten 70 prosent mer laks i september enn i april. 

Det er et velkjent faktum at fiskeriene i Norge er sterkt sesongpreget. Over halvparten av fangstene av torsk og torskeartet fisk kommer på land i årets fire første måneder. Da er også fisken mest tilgjengelig, hvilket bidrar til lave fangstkostnader per kilo og gjør det i neste omgang vanskelig å jevne ut leveringsmønsteret. Også fangstene av pelagisk fisk er sesongpreget. Men her varierer sesongtoppene for de ulike artene, slik at forskjellen totalt sett ikke blir like stor som i torskesektoren. Holder vi oss til de tre siste årene  — 2021, 2022 og 2023, ble 46,5 prosent av fangstkvantumet av pelagisk fisk i Norge landet fra januar til og med mai, mot 42,3 prosent i perioden fra august til og med november. Det er ingen tvil om at det sesongpregede leveringsmønsteret, særlig for torsk og torskeartet fisk, gjør det vanskelig å opprettholde helårlige arbeidsplasser i fiskeindustrien. Mange må permittere eller stenge dørene utover høsten.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå