Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

9 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 9 – 2025

Leder
Sideblikk
NF's blå
Meningspanelet
Frode Blakstad
INGES hjørne
Charles Aas, Norges Råfisklag
Månedens intervju
Norske lakseslakterier
Williams kommentar
Ferdigsnakka
Sjømatnæringen på lerret
Sundnes kommentar
På tampen fra Provence
Duellen
Norske lakseslakterier

Rekordår for norske lakseslakterier

Utviklingen har vært formidabel og stopper neppe der.

Full aktivitet på byggeplassen på Børøya ved Stokmarknes, der det i sommer ble jobbet med montering av veggelementer på administrasjonsbygget, taktekking og fuging. Innendørs pågikk gulvstøp, maling og montering. Totalt skal det bygges 19.000 nye kvadrat-meter med slakteri, filetavdeling og administrasjonsbygg for Nordlaks. (Foto: Nordlaks)
Utgave nr. 9

Volumveksten av oppdrettsfisk fortsatte inn i 2025 og ved norske lakseslakterier har det aldri vært høyere aktivitet til tross for økt konkurranse og uforutsigbare slaktemønstre.

Mens man i 2022 hadde store planer som ble satt på hold i 2023, ble 2024 et år med fart igjen. Flere prosjekter ble enten ferdigstilt eller igangsatt etter en frysperiode, enkelte slakterier fant nye eiere, mens andre forsvant ut. Til felles for de fleste slakterier er det satset på kvalitetsforbedringer og filetlinjer, og omtrent samtlige har søkt om unntak fra BAT, dvs. EUs rensekrav for utslipp.  

2025 har gitt høyere slaktevolum, jevnt over god kvalitet på fisken og perioder med lave priser. Mange filetlinjer har av den grunn stått mye stille med et langt lavere volum enn det som ble forespeilet på tampen av 2024. I stedet oppgir de fleste slakteriene at det både er slaktet hyppigere og jevnere gjennom året. Hvor man lander i volum for 2025 er det få som tør å spå, men vi har forsøkt basert på ulike rapporter, historiske tall og samtaler med slakteriene.  

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå