Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2022

Lukk

NF's blå

INGES hjørne

Meningspanelet

Frode Blakstad

Guldens Lupe

Historiske godbiter

Månedens Gullfisk

Leder

Høyviks kommentar

Brev fra leserne

Månedens intervju

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

INGES hjørne

Sundnes kommentar

Der lusa gjør lite av seg

Det kunne vært Norge; en klar småelv som krangler seg gjennom skogen, over elvegrus og med snøtoppede fjell rundt.

Julia Pinnix ved Leavenworth National Fish Hatchery i Washington State overvåker smoltutsettet i Icicle Creec, en av Columbia-elvas mange kilder. Fisken pumpes fra betongkarene der de har vokst seg elveklare. For mye av chinook-smolten blir den brå friheten et sjokk, noen blir tatt av rovdyr med en gang, men smolteliten finner faktisk tilbake etter et år eller fire. (Foto: HMS)
Utgave nr. 4

Chinook-smolten som pumpes ut i Icicle Creek har ikke sjans i havet. Eller: Den har faktisk en mikroskopisk sjans i havet, men først skal den jo ta seg videre ut Wenatchee-elva, vikle seg ut av den og inn i Columbia-elva — verdens lengste hinderløype med Stillehavet som et svært fjernt mål i vest. Aller helst bør den klare returen til slutt.

— Oteren har alt vært her, peker en nesten imponert Julia Pinnix ved Leavenworth Fish Hatchery. Tre-fire småsmolt ligger i gresset ved elva og med tydelige bittmerker. Det kunne vært Norge; en klar småelv som krangler seg gjennom skogen, over elvegrus og med snøtoppede fjell rundt. I dag er det snø i lufta også — slike vårer kjenner vi. Det får ikke hjelpe at byen Leavenworth i Washington har bestemt seg for å imitere tyske Bayern. Ved klek­keriet, med laks, bekkeklukk og fjell er vi på hjemmebane.

Julia Pinnix er sjef for besøkstjenestene ved klekkeriet i Leavenworth øst for Seattle. Helt fra oppveksten i amerikanske nasjonalparker har hun levd nær natur og dyreliv, og hun dokumen­terer også aktiviteten på Leavenworth. (Foto: HMS)
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå