Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Få tilgang til eksklusiv informasjon. Vi har over 50 år i bransjen.
  • Ta langsiktige valg basert på innsikt i bransjen.
  • Gå aldri glipp av en viktig nyhet.
  • Spar tid – og finn de riktige personene, bedriftene og leverandørene i bransjen.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2022

Lukk

NF's blå

INGES hjørne

Meningspanelet

Frode Blakstad

Guldens Lupe

Historiske godbiter

Månedens Gullfisk

Leder

Høyviks kommentar

Brev fra leserne

Månedens intervju

Hempels kommentar

Ferdigsnakka med

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

INGES hjørne

Ferdigsnakka med

Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4-2022

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned får de tre spørsmål med aktuelle tema.

Publisert: 25. mai 2022
Einar Helge Meløysund (f.1965) er fra Meløy på Helgeland og medeier og skipper på kystnotbåten «Einar Erlend». Han er tidli­gere styreleder i Nordland Fylkes Fiskarlag, og sitter i dag i Landsstyret i Norges Fiskarlag.

 

Carl Aamodt (f.1989) er fra Søgne ved Kristiansand. Han er utdannet fiskeskipper, og er arbeidende styreleder og medeier i flere fiskeriselskaper, herunder den pelagiske tråleren «Sille Marie». Aamodt leder Kristiansand Fiskerlag.

 

Ole Olsen (f.1993) er daglig leder i familieselskapet Sufi AS i Sund i Lofoten. Han har en bachelorgrad i eksportmarkedsføring og en master i ledelse. Sufi driver primært konvensjonell produksjon, og er en stor produsent av tørrfisk.

 

Ingvild Dahlen (f.1981) er leder for forretningsutvikling i Lerøy Norway Seafoods. Hun er fiskeriøkonom fra UiN, har en MBA fra NHH og er nestleder i bransjegruppe Industri i Sjømat Norge.

 

Aino Kristin Lindal Olaisen (f.1974) er adm. direktør i Vigner Olaisen AS på Lovund, største aksjonær i oppdrettsselskapet Nova Sea AS. Hun er styremedlem i Nova Sea og har vært varaordfører for Arbeiderpartiet i Lurøy kommune. Hun ble kåret til «Årets navn 2011» i norsk sjømatnæring. Leder podcasten “Hekta på Havbruk”.

 

Ole Troland (f.1993) er fra Austevoll der familien har oppdret­ts-anlegg, og studerer Fiskeri- og havbruksvitenskap ved UiT på siste semester. Han var styreleder for Norges største student­drevne sjømatkonferanse, «Håp i Havet 2018».

Spørsmål 1: Er det bra at eksportprisen for fersk oppdrettslaks i uke etter uke har ligget godt over 100 kroner per kilo?

Spørsmål 2: Om du kunne pålegge fiskeri- og havministeren å foreta én konkret endring av lov- og regelverket i sjømatnærin­gen, hva skulle det være?

Spørsmål 3: Så lenge krigen i Ukraina pågår; bør Norge nekte russiske fartøyer å fiske i norsk sone og lande fangstene i norske havner?

I uke 18 var spotprisen for fersk norsk oppdrettslaks i størrel­sen 3 til 6 kilo sendt med bil til Europa kroner 124,96 per kilo. Nesten 125 kroner!! Meningspanelet er ikke ubetinget begeistret. — Vi risikerer at forbrukerne velger bort laksen, sier Aino Olaisen.

Spørsmål 1: Er det bra at eksportprisen for fersk oppdrettslaks i uke etter uke har ligget godt over 100 kroner per kilo?

Einar Helge Meløysund: Tja, det er vel bra for dem som skal tjene penger på laksen. Årsaken til de voldsomt høye prisene i år kjenner jeg lite til, i alle fall ikke nok til å si om det er uheldig på sikt.

Carl Aamodt: Det er spennende å se potensialet i laks få utfolde seg. Målrettet markedsarbeid over lang tid har gjort denne fisken ettertraktet selv til slike priser. Det gir inspirasjon, og grunn til å tenke på hvorfor sild fortsatt kostet 7 kroner og makrellen bare 12? De høye lakseprisene er positive så fremt det er bære­kraftig, noe jeg håper, men er nølende usikker på.

Norsk Fiskerinæring

Vil du lese mer av saken på en enkel måte? "Prøv gratis i 14 dager" uten binding eller forpliktelser, eller logg inn på din bruker.

Logg inn

Prøv gratis i 14 dager

 

Vi tilbyr 14 dagers prøvetid uten binding eller andre forpliktelser. Alt du registrerer er navn, (firma), epost og egen kode. Etter 14 dager må du selv aktivere abonnement om du ønsker det. Er du allerede abonnent, men har ikke digital bruker? Lag brukerkonto her. Vi knytter det til ditt abonnement. Du kan lese mer om abonnement eller ta kontakt med oss 

Få innsikt og oversikt

Et årsabonnement koster 2300,- og gir deg tilgang til alle saker på NorskFisk.no, magasinet Norsk Fiskerinæring samt årboken Norsk Sjømatnæring. Les mer ved å trykke “Bli abonnent”.

Bli abonnent

Relaterte saker

Meningspanelet

Meningspanelet nr. 5-2022

Meningspanelet består av sentrale aktører fra ulike deler av sjømatnæringen. Hver måned...

Å tro at en rødgrønn regjering vil reversere en skjerpelse av formuesskatten foreslått av en Høyre-ledet regjering, kan vel best beskrives som naivt.

Leder

Matfiskoppdrett av laks på land er i vinden som aldri før. I 2019 var det knapt noen som hadde begynt. I dag er flere selskaper i sving med å bygge.

Leder
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå