Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2022

Lukk

NF's blå

INGES hjørne

Meningspanelet

Frode Blakstad

Guldens Lupe

Historiske godbiter

Månedens Gullfisk

Leder

Høyviks kommentar

Brev fra leserne

Månedens intervju

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Sundnes kommentar

På tampen fra Provence

Duellen

INGES hjørne

Ferdigsnakka

Randi N. Grøntvedt

Regionsjefen for Havbruk Midt i Sjømat Norge

I produksjons-områdene fem og seks er strategien å kunne leve med PD. I PO7 skal all videre «fremrykning» av PD nordover stanses. Her er ikke strategien «lev med», men «eliminer». Bjørøya AS har produksjon i begge de to områdene. (Foto: Bjørøya)

Skrevet av:

Thorvald Tande

Utgave nr. 4
Randi Nygaard Grøntvedt har en doktorgrad i fiskeimmunologi fra tiden i Nofima. I løpet av sin 25 år lange fartstid i sjømatnæringen har hun jobbet i fôrindustrien, oppdrettsnæringen, universitet- og instituttsektoren og konsulentbransjen. Nå er hun regionsjef i Sjømat Norge.

Sjømat Norge organiserer ca. 800 bedrifter i sjømatnæringen, svært mange av dem innen havbruk. Organisasjonen har en egen bransjegruppe for oppdrettsmedlemmene, og tre regionale havbruks­lag — Havbruk Nord, Havbruk Midt og Havbruk Vest. Vi har snakket oss ferdig med regionsjefen for Havbruk Midt, Randi N. Grøntvedt, som har kontor i Brattørkaia 17 B i Trondheim. Her sitter også Jon Arne Grøttum, som er direktør for bransjegruppe havbruk.

Randi N. Grøntvedt (48) kommer fra den lille bygda Bjerkvik i Nordland, innerst i Ofotfjorden — eller Nord-Norges navle, som hun selv sier det ganske så muntert. I Bjerkvik krysser nemlig E6 og E10. E10 går øst-vest fra Luleå innerst i Østersjøen til Å lengst ute i Lofoten. E6 går nord-sør fra Kirkenes helt i nord til Trelleborg lengst sør i Sverige. Etter biologistudiet og hovedfag i fiskehelse ved Fiskerihøgskolen i Tromsø, fikk hun jobb som kjemiker hos Nutreco ARC — nå Skretting — i Rogaland. Ett år senere returnerte hun til Tromsø for å ta en doktorgrad om fiskehelse til flekksteinbit, på det tidspunktet planlagt som den nye store oppdrettsarten i Nord-Norge. Slik gikk det ikke, men det er en annen historie.

— I 2003 flyttet jeg tilbake til Rogaland etter å ha pendlet mellom Tromsø og Stavanger i fire år. Nå jobbet jeg for Marine Harvest Rogaland på Hjelmeland, et fantastisk flott sted. I 2006 flyttet jeg til Malvik midt mellom Trondheim og Stjørdal, og der har jeg bodd siden. Først jobbet jeg åtte år som forsker i Veter­inærinstituttet i Trondheim. Deretter var jeg fem år i rådgiv­ningsselskapet INAQ AS, før jeg i fjor sommer begynte som re­gionsjef for Havbruk i Sjømat Norge.

Randi N. Grøntvedt jobbet fem år i konsulentselskapet INAQ AS i Trondheim, også en periode som daglig leder. Her står hun i midten, til høyre for Frode Blakstad, som eier selskapet. Bildet ble tatt i 2020.
(Foto: INAQ)
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Silje Remøy
Tar ordet

Stortinget og Havbruksmeldingen:
Hva nå?

NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Toll på eksport av sjømat til USA, erfaring med offentlige saksbehandling og...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå