Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2022

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Frode Blakstad

Høyviks kommentar

Månedens intervju

Kommentar

Østensjøs kommentar

på kanten

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Nye investeringer

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Hempels kommentar

Fortsatt høye priser

Man skulle tro vi lever i en verden i et gigantisk økonomisk oppsving. Men det gjør vi altså ikke.

Alt blir dyrere. Det gjelder også maten. Dessuten er alt allerede dyrere i Norge enn de aller fleste andre steder på kloden. Ifølge Eurostat har Norge de nest høyeste prisene på mat og drikke. Å plukke i norske matvarehyller koster så det svir!

Skrevet av:

Erik Hempel

Utgave nr. 11/12

Norsk eksport av sjømat går så det hviner. Ny, knusende eksportrekord i november 2022 — og i 2022 som helhet. Ved begynnelsen av desember så det ut til at vi ville ende på en eksportverdi på rundt 150 milliarder for hele 2022. Dvs. en oppgang på 25 prosent i forhold til 2021. Man skulle tro vi lever i en verden i et gigantisk økonomisk oppsving. Men det gjør vi altså ikke. Verdensøkonomien er tvert imot på vei mot dårligere tider. Det gjelder minst like mye for Norge som for resten av verden.

Prisene på alt øker. Elektrisitet, bensin, diesel, matvarer og lånerenter. Alt! For å kompensere for dette burde lønningene gått kraftig opp, men det går jo ikke an for da stiger inflasjonen ytterligere.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Fisk og Forskning

Kolmule på spreng

Slutt på sprengt kolmuletrål?
Fisk og Forskning

Ser verdien av pukkellaks

Høsting er noe ganske annet enn utryddelse.

Sjømatnæringens nye stemmer

Vi "podder" som aldri før.
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå