Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2022

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Frode Blakstad

Høyviks kommentar

Månedens intervju

Kommentar

Østensjøs kommentar

på kanten

Hempels kommentar

Ferdigsnakka med

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Nye investeringer

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

på kanten
Sjømatklynger

Klyngene på kanten

I serien om norske sjømatklynger ser vi på de som ligger litt på kanten. Mange av dem bidrar med kunnskapsoverføring fra olje til akvakultur.

Hadde du trodd at en jordvendt innovasjonsklynge på Hamar kan være dypt engasjert i sjømat og samarbeide med flere sjøvendte klynger? NCE Heidner Biocluster er en av klyngene som egentlig ikke er rettet mot sjømat, men som er det likevel. 9. november 2022 var Heidner Biocluster med å arrangere BioTown: AgriFood­Tech. Det dreier seg om temaene som endrer matproduksjonen. (Foto: Klosser Innovasjon)
Utgave nr. 11/12

Norske innovasjonsklynger de fleste i fiskeri- og havbruksnæringen ikke har hørt om, er med på å drive næringen fremover. Kunnskapsoverføring fra olje til akvakultur, mellom land og hav, nyutvikling innen skipsfart og verftsindustri, digitalisering, autonomi, kunstig intelligens og resirkulering hører med
når man går løs på fremtiden. Og det er en klynge for alt!

Så langt i denne klyngeserien har vi tatt for oss organiserte nærings- og innovasjonsklynger for og med sjømatnæringen. Finnes det så tilsvarende klynger som ikke er direkte rettet mot verdikjedene i fiskeri og havbruk, men likevel angår dem? Og som kan ha medlemmer fra fiskeri og akvakultur eller som er viktige underleverandører til disse? Helt klart. Innimellom kan det være en idé å løfte blikket fra egen næring, også når man skriver om klynger. Holder vi oss til klyngeprogrammet til Innovasjon Norge, omfatter det i alt 38 klynger innen kategoriene Arena, Arena Pro, GCE, NCE(-status) og Modne klynger. De kan sirkle rundt smarte byer, media og kreft, og fem av dem ligger i Oslo. Det kan være vanskelig å bestemme hvem som ikke kan ha med sjømatnæringen å gjøre, men vi har uansett plukket ut noen vi mener har det.  

Det romslige havet

Norsk Fiskerinæring

Vil du lese mer av saken på en enkel måte? Få tilgang i 24 timer uten binding eller forpliktelser.

Logg inn

Prøv gratis i 14 dager

 

Vi gir deg 24 timers gratis prøvetid på NorskFisk.no. Lag en bruker uten binding eller andre forpliktelser. Fyll inn navn, (firma), epost og egen kode, og du er i gang. Er du allerede abonnent, men har ikke digital bruker? Gi oss beskjed, og vi hjelper deg. Du kan lese mer om abonnement eller ta kontakt med oss her 

Få innsikt og oversikt

Et årsabonnement koster 2415,- og gir deg tilgang til alle saker på NorskFisk.no, magasinet Norsk Fiskerinæring samt årboken Norsk Sjømatnæring. Les mer ved å trykke “Bli abonnent”.

Bli abonnent

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist
hansmortensundnes@hotmail.com; 70052032
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå