Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2022

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Frode Blakstad

Høyviks kommentar

Månedens intervju

Kommentar

Østensjøs kommentar

på kanten

Hempels kommentar

Ferdigsnakka med

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Nye investeringer

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Ferdigsnakka med

Øyvind André Haram

Øverst på agendaen er grunnrenteskatten. Dernest Bearbeidingsutvalgets rapport og hva vi kan gjøre i fremtiden for å styrke bearbeidingen av fisk i Norge.

— Ja, vi føler oss lurt, sier Haram. I 2019 la de borgerlige partiene forslaget om grunnrenteskatt til side, og fra Senterpar­tiet og Arbeider­partiet kom klare meldinger om at en slik skatt var uaktuell. Her er Bjørnar Skjæran på alle skjermer i Bodø, dog uten å si et pip om at regjeringen hadde bestemt seg for en ny lakseskatt. (Foto: Therese Tande)
Utgave nr. 11/12
Øyvind André Haram har jobbet som informasjons- og kommunikas­jonssjef i Sjømat Norge siden 2010. Han bor i Trondheim, er gift og har fire barn.

Øyvind André Haram (46) er født i Trondheim, men oppvokst på Vigra utenfor Ålesund. Etter videregående på drama og samfunnsfag, som nesten resulterte i en søknad til Teaterhøgskolen og deretter en periode som fisker på linebåt, bestemte han seg for å studere journalistikk ved Gimlekollen Mediahøyskole i Kristiansand. I 1997 dro han til Trondheim og fikk vikarjobb i NRK P1 Radio. Militærtjenesten ble gjennomført ved Nato i Stavanger som journalist. Etter militæret dro han hjem til Ålesund, jobbet et halvt år i NRK Møre og Romsdal, før han flyttet til Oslo og fikk jobb i nyhetsavdelingen i NRK. Der begynte han like før jul i 1999. Samtidig tok han exphil og exfac ved Universitetet og deretter grunnfag i statsvitenskap og mellomfag i historie.

Godt over halvparten av medlemmene i Sjømat Norge har det meste av sine aktiviteter knyttet opp mot havbruk. Ifølge Haram står de for over 80 prosent av matfiskproduksjonen i Norge. (Foto: Øyvind André Haram)

— Jeg hadde full jobb i NRK, så det var en ganske heftig periode. Etter noe tid på Desken i nyhetsavdelingen blir man ganske lei nyheter. I 2000 ble jeg gift, og etter en kort periode i Oslo bestemte vi oss for å flytte. Vi bodde på St. Hanshaugen — hun hadde turnus på Oslo Legevakt, jeg turnus i NRK og det var ingen mulighet for familieliv med et lite barn. Vi hadde ingen slektninger i Oslo, og valget falt på Trondheim. Der kunne begge få jobb. Jeg hoppet over til NRK P1 Magasinet, og jobbet der frem til sommeren 2008. Da hadde jeg ansvaret for sjømatnæringen og hadde laget en rekke reportasjer om fisk og sjømat. Jeg begynte å abonnere på Fiskaren og Fiskeribladet, og deltok på årsmøtene i de store organisasjonene. I 2008 søkte jeg permisjon i NRK for å jobbe i kommunikasjonsavdelingen til Fokus Bank. Jeg ville lære mer om økonomi. Det fikk jeg ikke lov til, og da sluttet jeg. Fra høsten 2008 jobbet jeg som intern informasjonsansvarlig i banken. Det var full krise i finans-Norge. Folk gråt på jobben, og jeg kunne ingen ting om bankdrift. Det ble en ganske brå og heftig overgang fra NRK. Høsten 2010 fikk jeg tilbud av Geir Andreassen om å begynne som informasjonssjef i Sjømat Norge. Det takket jeg ja til. Siden har jeg jobbet her, og med kontor i Trondheim. I dag er tittelen kommunikasjonssjef.

Norsk Fiskerinæring

Vil du lese mer av saken på en enkel måte? Få tilgang i 24 timer uten binding eller forpliktelser.

Logg inn

Prøv gratis i 14 dager

 

Vi gir deg 24 timers gratis prøvetid på NorskFisk.no. Lag en bruker uten binding eller andre forpliktelser. Fyll inn navn, (firma), epost og egen kode, og du er i gang. Er du allerede abonnent, men har ikke digital bruker? Gi oss beskjed, og vi hjelper deg. Du kan lese mer om abonnement eller ta kontakt med oss her 

Få innsikt og oversikt

Et årsabonnement koster 2415,- og gir deg tilgang til alle saker på NorskFisk.no, magasinet Norsk Fiskerinæring samt årboken Norsk Sjømatnæring. Les mer ved å trykke “Bli abonnent”.

Bli abonnent

Skrevet av:

Thorvald Tande

Nevnt i artikkelen

Sjømat Norge

Øyvind Andre HARAM

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Christian Halstensen

Månedens gullfisk går til Fiskebåts nye stimleder.

Hva er Bjørnar Skjærans status etter de første 500 dagene? Vi kan ikke erindre at det noen gang har hersket så stor politisk usikkerhet i sjømatnæringen som i dag.

Leder

Svaret syntes enkelt; De må strukturere slik som resten! Men kanskje er ikke dette eneste løsningen?

Leder
Sideblikk
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå