Skip to content

Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2022

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2022

Lukk

Leder

Leder

NF's blå

Guldens Lupe

Meningspanelet

INGES hjørne

Frode Blakstad

Høyviks kommentar

Månedens intervju

Kommentar

Østensjøs kommentar

på kanten

Hempels kommentar

Ferdigsnakka

Hvordan ledes de store?

Sundnes kommentar

Bok på kroken

Nye investeringer

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Hvordan ledes de store?

Multilokale Insula

- Vår lederstruktur bygger på det vi gjerne kaller en «multilokal modell». Her står det lokale eierskapet sterkt. Vi har autonome, selvgående forretningsområder, og følgelig en smal og effektiv struktur i konsernet.

Amanda Seafoods A/S i Frederikshavn, på østkysten av Danmark fire mil sør for Skagen, produserer og markedsfører et bredt sortiment av fiskepålegg, som selskapet har levert til dansk dagligvare, storhusholdning og matindustri siden 1916 under varemerkene Amanda og Dronningen. I januar 2017 ble Amanda Seafoods en del av Insula. Frederikshavn er følgelig et sted konsernledel­sen kan treffes. (Foto: Insula)

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist
Utgave nr. 11/12

Insula har danske og svenske innslag i ledergruppen og vektlegger det lokale eierskapet. Under koronaperioden erfarte man at en kombinasjon av Teams og fysiske møter fungerer godt. Og de fysiske møtene kan godt være i et av de andre nordiske Insula-landene.

Insula var siste norske på «Norsk Fiskerinæring»s liste over verdens 20 største sjømatselskaper. Ved etableringen i 2015, var det bare to selskaper: Lofotprodukt AS og svenske Marenor AB. Før dette er etableringen av Lofotprodukt AS i 1994 den viktigste merkesteinen, selv om det i dag er mulig å føre historien helt tilbake til 1905. Etter 2015 hadde man Kverva og Gustav Witzøe i ryggen og startet et oppkjøpstokt i Norden fra Vardøbruket i nordøst til Hvide Sande i sør. Dette roet seg inntil videre i 2019. I dag har man 1100 ansatte i 22 sjømatebedrifter i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island og en omsetning som 2021 nådde 6,262 milliarder.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Relaterte saker

Silje Remøy
Tar ordet

Stortinget og Havbruksmeldingen:
Hva nå?

Det vi uten å nøle vil kalle en skandale er hvor utrolig tregt det går å utvikle ny sjømatpolitikk i Norge. Vi snakker om en av landets viktigste næringer.

Leder
NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå