Ferdigsnakka med
Carl Johan A. Sandberg
Han har vært med fra starten og kjenner YoungFish bedre enn de aller fleste.
Skrevet av:
Thorvald Tande
YoungFish har vært en ubetinget suksess. I løpet av seks år er det bygget opp en nettverksorganisasjon for unge i sjømatnæringen med over 2.300 medlemmer. Alt basert på frivillig innsats, og med entusiasme og idealisme som grunnmur. På årsmøtet 30. september i år — som for første gang måtte foregå digitalt, takket Carl Johan A. Sandberg av som styreleder. Han har vært med fra starten og kjenner YoungFish bedre enn de aller fleste.
YoungFish har vært en ubetinget suksess. I løpet av seks år er det bygget opp en nettverksorganisasjon for unge i sjømatnæringen med over 2.300 medlemmer. Alt basert på frivillig innsats, og med entusiasme og idealisme som grunnmur. På årsmøtet 30. september i år — som for første gang måtte foregå digitalt, takket Carl Johan A. Sandberg av som styreleder. Han har vært med fra starten og kjenner YoungFish bedre enn de aller fleste.
Carl Johan Arnesen Sandberg er født og oppvokst i Bergen. Han er 30 år, gift og har tre barn under skolepliktig alder. Han er utdannet havbruksbiolog fra Universitetet i Bergen i 2012 og har studert strategi og ledelse ved Universitetet i Tromsø. I september i år fullførte han en mastergrad i «Seafood management» ved Norges Handelshøyskole. Den tok han ved siden av full jobb. Kort sagt en usedvanlig arbeidssom kar. Om noen av leserne skulle lure på om han er i slekt med Carl Erik Arnesen i STIM, og som lenge herjet i Duellen i «Norsk Fiskerinæring», er svaret ja. Carl Johan er sønnen.
I studieårene jobbet han deltid som røkter hos Firda Seafood. Fra 2012 til slutten av september i år var han kvalitetssjef for Ocean Quality AS i Bergen — et felles salgsselskap for Grieg Seafood og Bremnes Seashore. 1. oktober begynte han som verdikjededirektør i Grieg Seafood, fortsatt med kontor i Grieg-bygget i Bergen. Grieg skal satse enda mer nedstrøms. Ocean Quality skal heretter være heleid av Bremnes Seashore, men under nytt navn.