Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

11/12 - 2018

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 11/12 – 2018

Lukk

Månedens Gullfisk

Meningspanelet

NF's blå

Månedens intervju

Ferdigsnakka

Nye investeringer

Smånytt fra fiskerinæringen

Bjarnasons kommentar

Månedens jubileum

Høyviks kommentar

Historiske fiskerifolk

Lek med tall

Lov og Rett

Fem på konferanse

Sandøys kommentar

Bok på kroken

Hempels kommentar

Henrik W. Horjen

Sundnes kommentar

Fisk og Forskning

På tampen fra Provence

Duellen

Viktige fiskerikommuner

NF's blå

Månedens jubileum

Firestemt Grieg vokser videre

I fjor samlet Grieg Seafood hele den internasjonale familien for å markere 25 år med oppdrett.

Grieg Seafood har hovedkontor i Bergen, men produksjon alle andre steder. Lenge trodde man ikke det var mulig å drive oppdrett i Finnmark. For Grieg Seafood ble produksjonen lengst nord etter hvert den viktigste. Men det kan like fullt være tøft nok når været gjør seg vrient. (Foto: Grieg Seafood)

Skrevet av:

Hans Morten Sundnes

Journalist
Utgave nr. 11/12 2018

Månedens
Jubileum

Vi noterer at det i år er 30 år siden etableringen av selskapet. I desember ble Per Grieg jr. kåret til «Årets entreprenør» for sin innsats for selskapets vekst og vel. Det er godt med grunner til å markere Grieg Seafood nå. Om de ambisiøse vekstplanene realiseres, kan det feires på nytt om to år.

 

Når Andreas Kvame vrir kontorstolen litt til høyre, ser han rett ned på Bryggen i Bergen, innseilingen til Vågen og Ewos-båten som har lagt til kai på andre siden — i det hele tatt på det skvul­pende hjertet til vestlandshovedstaden. Det fantastiske utsynet skyldes selvfølgelig at vi befinner oss bak glassfasaden i Grieg Gaarden — storstua til Grieg Gruppen og en manifestasjon av samme families sjøvendte virke i over 100 år.

Men direktøren i Grieg Seafood fester like gjerne blikket på veggen på den andre siden av rommet. Der henger fire kart. Områdene som utgjør fundamentet i grupperingen han leder: Rogaland, Finnmark, Shetland og Isle of Skye på den skotske vestkysten. Og canadiske British Columbia. Hjørnene av verden der Grieg-laksen lever.

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Nevnt i artikkelen

Kristina FURNES

Andreas KVAME

Daglig leder i Grieg Seafood ASA, og involvert i 3+ andre selskaper.

Per jr. GRIEG

Styreleder i Grieg Seafood ASA

Relaterte saker

Månedens Gullfisk

Charles Aas

Gullfisken går til årets minst uventede opprykk
NF's blå

nf’s blå nr 4 – 2025

Aktuelle kommentarer med spark til alle sider
Meningspanelet

Meningspanelet nr. 4 – 2025

Russland i norske havner? Bør Norge starte en prosess med tanke på...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå