Hempels kommentar
Smak på sjøpølse!
I disse juletider snakker vi mye om mat. Julen er tiden da nordmenn skal kaste alle hemninger på båten og virkelig legge i seg.

Rødpølsa ser kanskje ikke så delikat ut. Fargen er bra, men konsistensen og formen kunne med fordel vært anderledes. Dette er likefullt en marin ressurs vi kan bli mye bedre til å utnytte i Norge, tror Erik Hempel.
I disse juletider snakker vi mye om mat. Julen er tiden da nordmenn skal kaste alle hemninger på båten og virkelig legge i seg, — og på seg. Ribbe, pinnekjøtt, juletorsk, lutefisk og kalkun; utvalget er stort. Tradisjonene er mange og forskjellige. Det er vi blitt minnet om av Coop Megas fjernsynsreklamer gjennom hele desember. Dessverre har de i en scene trukket frem en ung mann som rynker på nesen av juletorsk. I en annen scene er det pinnekjøtt som blir «hengt ut».