Nyheter fra Nofima
Verden trenger mer akvakultur
Hvordan skal sjømaten få en synlig rolle internasjonalt som del av løsningen for klimagassutslipp og matsikkerhet?
Artikkelen er skrevet av divisjonsdirektør for Akvakultur, Bente E. Torstensen og adm. direktør Øyvind Fylling-Jensen, begge Nofima AS. |
Klima er en megatrend for utviklingen av fremtidens matsystemer. Havet, sjømat og akvakultur er sentrale aktører i jobben for å redusere klimagassutslippene knyttet til matproduksjon, og mulighetene ligger i de blå og blågrønne matsystemene. Vi som jobber med mat og sjømat vet dette meget godt. Men vi erfarer igjen og igjen at matsystemene på land dominerer både globalt og i Europa når vi skal finne løsninger for matsikkerhet og klima. Hvordan skal sjømaten få en synlig rolle internasjonalt som del av løsningen for klimagassutslipp og matsikkerhet? Begynner det med at sjømat og akvakultur får en tydeligere rolle i de globale matsystemene?