Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

4 - 2021

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 4 – 2021

Lukk

NF's blå

Meningspanelet

Leder

INGES hjørne

Lek med tall

Frode Blakstad

Høyviks kommentar

Historiske godbiter

Månedens intervju

Fjordlandet

Ferdigsnakka

Hempels kommentar

Nyheter fra Nofima

Månedens Gullfisk

Nye investeringer

Fisk og Forskning

Duellen

Nyheter fra Nofima

Verden trenger mer akvakultur

Hvordan skal sjømaten få en synlig rolle internasjonalt som del av løsningen for klimagassutslipp og matsikkerhet?

Utgave nr. 4
Artikkelen er skrevet
av divisjonsdirektør
for Akvakultur,
Bente E. Torstensen
og adm. direktør
Øyvind Fylling-Jensen, begge
Nofima AS.

 

Klima er en megatrend for utviklingen av fremtidens matsystemer. Havet, sjømat og akvakultur er sentrale aktører i jobben for å redusere klimagassutslippene knyttet til matproduksjon, og mu­lighetene ligger i de blå og blågrønne matsystemene. Vi som jobber med mat og sjømat vet dette meget godt. Men vi erfarer igjen og igjen at matsystemene på land dominerer både globalt og i Europa når vi skal finne løsninger for matsikkerhet og klima. Hvordan skal sjømaten få en synlig rolle internasjonalt som del av løsningen for klimagassutslipp og matsikkerhet? Begynner det med at sjømat og akvakultur får en tydeligere rolle i de globale matsystemene?

 

Hvordan skal sjømaten få en mer synlig rolle internasjonalt som del av løsningen for klimagassutslipp og matsikkerhet? Kanskje bør det begynne med at sjømat og akvakultur får en tydeligere rolle i de globale matsystemene. I årtiene som kommer skal vi uansett hente enda mer mat ut av merder som dette. (Foto: Tor Andreas Samuelsen/Nofima)
Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Viktige og tankevekkende historier - rett i innboksen din.

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Vi sender ut nyhetsbrev 1-2 ganger i måneden. Vårt fokus er å gi deg innsikt og oversikt over viktige saker og hendelser.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå