Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2025

Leder
NF's blå
Brev fra leserne
Meningspanelet
Silje Remøy
INGES hjørne
Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge
Williams kommentar
Ferdigsnakka
Sjømatnæringen på lerret
Sandøys kommentar
Sundnes kommentar
Bok på kroken
Smånytt fra sjømatnæringen
På tampen fra Provence
Duellen

Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge

Fisken og beredskapen

Fisken løftes mer frem enn det regjeringen så langt har gjort. Vi må minne politikerne på at sjømaten stadig har en samfunnskritisk funksjon.

Selvforsyningsgraden viser hvor stor andel av det vi spiser i dag som kommer fra egen matproduksjon. Den er følgelig uten interesse når vi snakker om selvbergingsgrad under en krise. Denne fortell­er oss hva vi har å spise i Norge om importen av mat stopper opp. Da vil fisken være helt sentral, konstaterer Geir Ove Ystmark. Her gjelder det altså å holde tunga rett i munnen.
Publisert: 3. februar 2025

Skrevet av:

Geir Ove YSTMARK

Av: Geir Ove Ystmark, adm. direktør i Sjømat Norge

Nye pandemier og økt fare for krig, terror og sabotasje er lengre frem i pannebrasken vår. Klimaendringer, naturkatastrofer og ekstremvær kan også utfordre samfunnsberedskapen. Det er derfor bra at regjeringen har fått utarbeidet Totalberedskapsmeldingen, og at Stortinget nå må gjennomgå vår beredskapspolitikk. Stortinget bør tydelig slå fast at også fisken er viktig for norsk og internasjonal beredskap!

Under pandemien ble vi kjent med ordet «samfunnskritisk funksjon». Matforsyningen er en av disse. Selvsagt også fisken. Det gjorde at vår næring hadde prioritet. Forrangen bidro til at produksjonen ikke stanset opp, og til at vi fikk transportert mat over grensene. Nå skal Stortinget gjennomgå beredskapspolitikken. Der bør fisken løftes mer frem enn det regjeringen så langt har gjort. Vi må minne politikerne på at sjømaten stadig har en samfunnskritisk funksjon.  

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Klimakravene vil i økende grad styre hvilke aktører som får vokse – og hvordan. Her spiller leverandørbransjen en avgjørende rolle som strategiske partnere.

Sideblikk
Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren og test dine sjømatkunnskaper!
På tampen fra Provence

Havrommet

Det verste av alt er at mange politikere tror at det alltid...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå