Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge
Fisken og beredskapen
Fisken løftes mer frem enn det regjeringen så langt har gjort. Vi må minne politikerne på at sjømaten stadig har en samfunnskritisk funksjon.

Skrevet av:
Geir Ove YSTMARK
Av: Geir Ove Ystmark, adm. direktør i Sjømat Norge
Nye pandemier og økt fare for krig, terror og sabotasje er lengre frem i pannebrasken vår. Klimaendringer, naturkatastrofer og ekstremvær kan også utfordre samfunnsberedskapen. Det er derfor bra at regjeringen har fått utarbeidet Totalberedskapsmeldingen, og at Stortinget nå må gjennomgå vår beredskapspolitikk. Stortinget bør tydelig slå fast at også fisken er viktig for norsk og internasjonal beredskap!
Under pandemien ble vi kjent med ordet «samfunnskritisk funksjon». Matforsyningen er en av disse. Selvsagt også fisken. Det gjorde at vår næring hadde prioritet. Forrangen bidro til at produksjonen ikke stanset opp, og til at vi fikk transportert mat over grensene. Nå skal Stortinget gjennomgå beredskapspolitikken. Der bør fisken løftes mer frem enn det regjeringen så langt har gjort. Vi må minne politikerne på at sjømaten stadig har en samfunnskritisk funksjon.