Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

1 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 1 – 2025

Leder
NF's blå
Brev fra leserne
Meningspanelet
Silje Remøy
INGES hjørne
Geir Ove Ystmark, Sjømat Norge
Williams kommentar
Ferdigsnakka
Sjømatnæringen på lerret
Sandøys kommentar
Sundnes kommentar
Bok på kroken
Smånytt fra sjømatnæringen
På tampen fra Provence
Duellen
Williams kommentar

Ja de peenga, ja de peenga!

Mister Havforskningsinstituttet sitt havnæringsfokus mister instituttet også sin støtte i næringen.

Bilder som dette kan friste noen og enhver til å satse på en karriere som havforsker. Det er det også mange som gjør, og da er Havforskningsinstituttet i Bergen en attraktiv arbeidsplass. Livet under havoverflaten er utrolig fascinerende og spennende, og ikke minst viktig for Norge som nasjon. Om noen skulle lure; dette er en breiflabb. Den kan bli 25 år gammel, er en mester til å kamuflere seg og kan måle hele to meter. (Foto: HI)
Publisert: 3. februar 2025

Skrevet av:

Johán Henrik WILLIAMS

Vidar Sandbecks «Pengegaloppen» illustrerer at det alltid er problemer med penger — enten man har for mye eller for lite. I år er denne teksten svært så aktuell for Havforskningsinstituttet, som får mindre penger å rutte med. «Viktige oppgaver må barberes», sa direktøren som en kommentar til budsjettforslaget for 2025. Lenger ut i denne artikkelen skal vi se på noen nøkkeltall for de siste 25 årene for å vurdere om budsjettforslaget innebærer at norsk havforskning settes flere tiår tilbake eller om det bare er en liten beltestramming? 

En innvandret amerikaner, endog marinbiolog, sa til meg her om dagen: «Norge må være verdens beste land å være marinbiolog i».  Vanligvis sier vi det selv, men det er godt og selvbekreftende å høre det fra andre også. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Klimakravene vil i økende grad styre hvilke aktører som får vokse – og hvordan. Her spiller leverandørbransjen en avgjørende rolle som strategiske partnere.

Sideblikk
Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren og test dine sjømatkunnskaper!
På tampen fra Provence

Havrommet

Det verste av alt er at mange politikere tror at det alltid...
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå