Skip to content
Norsk Fiskerinæring
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Siden Sist
    • Alle utgaver
    • Alle tema/serier
  • Oppslagsverk
  • Leverandørregister
  • Søk
  • Mine favoritter
  • Logg inn
  • Min profil
  • Meny
  • Lukk
perm_identity Logg inn
menu Meny
  • Hjem
  • Om oss
  • For annonsører
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no
  • Magasin
  • Siste utgave
  • Arkiv
  • Oppslagsverk
  • Finn aktør, person eller artikkel
  • Finn leverandør
  • Bli abonnent

Lag en brukerprofil

  • Bli opplyst. Vi kjenner næringen etter over 60 år i bransjen.
  • Få innsikt. Vi analyserer og går i dybden.
  • Få oversikt. Over bransjen, aktuelle tema, aktørene.
  • Spar tid. Bruk våre verktøy for informasjon om nøkkelpersoner, bedrifter og leverandører.
Bli abonnent

Logg inn

  • Søk
  • Magasin
    • Siste utgave
    • Alle utgaver
    • Artikkelserier
  • Oppslagsverk
    • Finn aktør, person eller artikkel
  • Leverandørregister
    • Finn leverandør
  • Nettbutikk
    • Alle produkter
    • Handlekurv
  • Om oss
  • For annonsører
  • Kontakt
  • Bli abonnent
  • Logg inn
  • Kontakt
  • +63959090
  • post@norskfisk.no

Magasin

3 – 2025

Tilbake til utgaven Innholdsfortegnelse

Innhold nr. 3 – 2025

Sideblikk
NF's blå
Guldens Lupe
Meningspanelet
Frode Blakstad
INGES hjørne
Svein Ove Haugland, Norges Råfisklag
LAKS PÅ BØRSEN
Månedens intervju
Williams kommentar
Ferdigsnakka
Sjømatnæringen på lerret
Sandøys kommentar
Sundnes kommentar
Nye investeringer
Smånytt fra sjømatnæringen
Fisk og Forskning
På tampen fra Provence
Duellen
Bok på kroken

Sandøys kommentar

Mat fra havet

Fiskeforbruket per innbygger i Norge går bare en vei – nedover!

Klippfisk er et fantastisk produkt. Kritthvit og fast i fisken og med perfekt smak. På toppen er det en matrett som tåler det meste av tilbehør. (Foto: Sjømatrådet)
Utgave nr. 3

Skrevet av:

Øystein Kjartan SANDØY

Når dette skrives sitter madammen og jeg og formelig sikler. Vi gleder oss til dagens middag. Klippfisk! Den ble lagt i bløt i går kveld, og har fått 12 timer i vann. Det er i vår verden nok, da vi liker den med et passe sting av salt. Tilbehøret er melne Kerrs Pink-poteter, grønnsaker, tørrsaltet bacon som flyter i fett og gjerne litt ertestuing. Mer trengs ikke for å hensette oss i en tilstand av intenst velvære.

Sønnen vår har introdusert en slags «nasjonalrett» i familien: Det er såkalt hvit bacalao, med klippfisk trukket i 4-5 minutter, stekt paprika, sjalottløk, hvitløk, chili og bacon. Noen soltørkede tomater skader ikke. Det legges i bunnen av en ildfast form, overdrysses med stenfrie oliven og dryppes over med Extra Virgin olivenolje. Det hele dekkes med selvlaget potetstappe med godt med kålrot i, og parmesanost rives over. Stekes i ovn på 200 grader i en halv time, og nytes med en kraftig rødvin til. Prøv! Jeg garanterer et til de grader vellykket måltid. 

Norsk Fiskerinæring

Logg inn

Prøv gratis i 24 timer

 

 

Få innsikt og oversikt

Bli abonnent

Andre saker

Sundnes kommentar

Når filéten blir et kunststykke

«Det totale kjøttforbruket synker. Det gjør også forbruket av frukt, bær og...
På tampen fra Provence

En gordisk knute

Det er nesten imponerende hvor mye politikk man kan koke ut av...
Duellen

Test dine sjømatkunnskaper!

Se hvem som stakk av med seieren og test dine sjømatkunnskaper!
Tilbake til utgaven
Til oppslagsverk
  • Kontakt

  • +47 63959090

  • post@norskfisk.no

  • Om oss
  • For annonsører
  • Personvern & vilkår
  • Min profil
  • Logg inn
  • Bli abonnent
  • Mine favoritter
  • Kunnskapsbank
  • Finn person
  • Finn aktør
  • Finn leverandør
  • Nettbutikk
  • Alle produkter
  • Handlekurv

Meld deg på nyhetsbrev

Ved å melde deg på nyhetsbrevet gir du samtykke til at Norsk Fiskerinæring kan lagre og behandle dine personopplysninger.

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Norsk Fiskerinæring. Org. nr. 970 888 683. Norsk Fiskerinæring arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Design & utvikling av Kult Byrå