Sandøys kommentar
Mat fra havet
Fiskeforbruket per innbygger i Norge går bare en vei – nedover!

Skrevet av:
Øystein Kjartan SANDØY
Når dette skrives sitter madammen og jeg og formelig sikler. Vi gleder oss til dagens middag. Klippfisk! Den ble lagt i bløt i går kveld, og har fått 12 timer i vann. Det er i vår verden nok, da vi liker den med et passe sting av salt. Tilbehøret er melne Kerrs Pink-poteter, grønnsaker, tørrsaltet bacon som flyter i fett og gjerne litt ertestuing. Mer trengs ikke for å hensette oss i en tilstand av intenst velvære.
Sønnen vår har introdusert en slags «nasjonalrett» i familien: Det er såkalt hvit bacalao, med klippfisk trukket i 4-5 minutter, stekt paprika, sjalottløk, hvitløk, chili og bacon. Noen soltørkede tomater skader ikke. Det legges i bunnen av en ildfast form, overdrysses med stenfrie oliven og dryppes over med Extra Virgin olivenolje. Det hele dekkes med selvlaget potetstappe med godt med kålrot i, og parmesanost rives over. Stekes i ovn på 200 grader i en halv time, og nytes med en kraftig rødvin til. Prøv! Jeg garanterer et til de grader vellykket måltid.